Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στη Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Δ2 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι θα πει λιμέρικς και τι είναι τα χαϊκού. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει, μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το υπέροχο ταξίδι προς τη γνώση.

«Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε μπροστά στα εξευρενητικά μάτια των παιδιών τον όμορφο κόσμο της ποίησης. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό κ. Χρυσούλα Παγκάλου. Ευχαριστούμε την εθελόντρια κ. Δέσποινα Καραβά-Μαλαβάζου»,

δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη.

Ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώθηκε μπροστά στα έκπληκτα, αλλά και εξερευνητικά – μάτια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης με βιβλία, φωτογραφίες, αναλύσεις, εξερευνήσεις, αποκαλύψεις και πολλές, πολλές λέξεις, λέξεις που υφάνθηκαν σε ποιήματα. Οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ζωγράφισαν την ποίηση και με την ποίηση δημιούργησαν ζωγραφιές.

«Δίνουμε την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης, να έρθει σε επαφή με την τέχνη της ποίησης. Όπως έλεγε και ο Ρίλκε “Δεν υπάρχει λυπημένη ποίηση. Ακόμη και το πιο λυπητερό ποίημα αποτελεί μία γιορτή συναισθημάτων”. Με τη βοήθεια των εθελοντών μας επιτυγχάνουμε πολλά. Ευχαριστούμε την ακούραστη εθελόντρια κ. Ελένη Μανδαμαδιώτου για την υπομονή και την επιμονή της», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης «πλημμύρισε» από κόσμο σε μια όμορφη συνδιοργάνωση με την Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης, αλλά και με τη συμμετοχή των τριών Λυκείων του Δήμου, παρουσίασε μια ξεχωριστή σε ποιότητα εκδήλωση.

Η εκδήλωση περιείχε διαδραστική βιογραφία του Διονυσίου Σολωμού, αλλά και ανάλυση των έργων του. Η Κίνηση Πολιτών με την εξαιρετική χορωδία και το τμήμα χορευτικού της εντυπωσίασε όσους παρακολούθησαν τη δράση πλαισιώνοντας εξαιρετικά την εκδήλωση. Οι μαθητές έκλεψαν την παράσταση με τις αφηγήσεις και τα τραγούδια τους.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά: «Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ενίσχυσε την εικόνα της ποίησης ώστε να μην θεωρείται μια άχρηστη τέχνη, αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της. Η ποίηση είναι ένας χώρος όπου εκφράζεται αδιαμεσολάβητα η αγωνία του ανθρωπου και έχει ως απώτερο σκοπό την αφύπνιση των συναισθημάτων μας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που τη γιορτάζουμε με αυτόν τον όμορφο τρόπο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς του Δήμου μας που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία την αξία της συνεργασίας, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντας σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι. Το ΚΟΙΠΑΠ στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

The post Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στη Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα