Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της «Γευσήνους»

Τον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας «Γευσήνους» στηρίζει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, ο οποίος τονίζει ότι «οι μεγαλοεργοδότες στον χώρο της εστίασης έχουν σκοπ΄΄ο να μονοπωλήσουν τον κλάδο, σε βάρος των μικρών ΕΒΕ, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Οι αυτοαπασχολούμενοι στον χώρο του εμπορίου και της εστίασης και οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα, έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο

και στις αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής.

Η εργοδοσία της “Γευσήνους” μετά τη γνωστοποίηση της ίδρυσης σωματείου τρομοκράτησε και καλούσε σε “ανάκριση” τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονότητα, να δουλεύουν 5ήμερο-8ωρο, να πληρώνονται τις εξαντλητικές ώρες των υπερωριών, να μην είναι δικά τους τα έξοδα μετακίνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της “Γευσήνους” να μην φοβηθούν, να στηρίξουν το νεοσύστατο σωματείο τους, να αντλήσουν πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις σε e-food και Cosco.

Απέναντι στον κοινό αντίπαλο των μονοπωλίων κοινή πρέπει να είναι η απάντησή μας και η αλληλεγγύη μας, ο κοινός αγώνας μικρών ΕΒΕ και εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

The post Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της «Γευσήνους» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα