Δ.Σ. Σικιαριδείου: Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να στηρίξει το Ίδρυμα χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές

Ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σικιαριδείου Ιδρύματος, Θανάσης Σπύρου και Ελευθερία Φραγκογιάννη σημειώνουν ότι «τα αυξανόμενα χρέη του Σικιαριδείου Ιδρύματος προς Εφορία και ΕΦΚΑ εξακολουθούν να ταλανίζουν τη βιωσιμότητά του και ο κίνδυνος για λουκέτο πλησιάζει», ενώ προσθέτουν ότι «οι αρμόδιοι συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι», συμπληρώνοντας ότι «το Ίδρυμα αδυνατεί να καταβάλει πλέον μισθούς στους εργαζόμενους, ενώ ακόμα

οφείλει δεδουλευμένα και δεν δύναται να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρουν ότι «αντί να επέλθει η υποσχόμενη εξυγίανση, η αδιαφορία οδηγεί την κοινότητα του Σικιαριδείου Ιδρύματος σε προηγούμενες χρονιές, όταν το προσωπικό εργαζόταν επί σειρά μηνών απλήρωτο και με δωρεές κάλυπτε βασικές λειτουργικές ανάγκες», γνωστοποιώντας ότι «παρ’ όλες τις επισημάνσεις και οχλήσεις στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο εποπτεύει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα, από διοίκηση, Σύλλογο Εργαζομένων, Ένωση Γονέων, ΠΟΣΓΚΑΜεΑ και ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, εμπεριστατωμένη με σχέδιο, οργάνωση και χρονοδιάγραμμα όπως αρμόζει», ενώ διερωτώνται «πότε θα δοθεί απάντηση στις επιστολές φορέων και συλλογικών οργάνων, ερωτήσεις πολιτικών προσώπων που όλες κινούνται στην ίδια κατεύθυνση;».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουν πρόεδρος και γ.γ. του Ιδρύματος «προστίθεται η ερώτηση που τέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Κλέων Γρηγοριάδη του ΜΕΡΑ25, στις 28/5/2020, με την οποία ερωτά τον κ. Βρούτση αν υπάρχει βούληση της Πολιτείας να προχωρήσει στη μετατροπή του Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και εάν οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα δεδουλευμένα, αν θα διατηρήσουν θέσεις εργασίας, αν θα γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, απαραίτητου για τη λειτουργία του Ιδρύματος» για να προσθέσουν ότι «ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το υπουργείο θα απαντήσει και δεν θα διατηρήσει την εκκωφαντική σιγή που έχει τόσο καιρό».

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «είναι ολοφάνερο ότι το υπουργείο Εργασίας οφείλει να στηρίξει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές και να θέσει άλλες βάσεις στη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του».

The post Δ.Σ. Σικιαριδείου: Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να στηρίξει το Ίδρυμα χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα