Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση, εντατικοποιεί δράσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών υποδομών και η αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών νατρίου με φωτιστικά σώματα Led, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παρεμβάσεις

που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το 60%. Επιπλέον, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 υπάρχει πρόβλεψη για σχετικές δράσεις προϋπολογισμού πάνω από 160 εκατ. ευρώ.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύουν επιπλέον τον υφιστάμενο σχεδιασμό με τον οποίο έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα και καταρτίζουν ένα σημαντικό πρόγραμμα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

O Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών οι στοχευμένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες. Για παράδειγμα, μέσα από συστηματική δουλειά επιδιώκουμε την επίτευξη της  ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών και δημοτικών κτηρίων συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τετραγωνικών μέτρων. Προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθούν κτηριακές υποδομές είναι να επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας 30%-60%. Σε ό,τι αφορά στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου αναμένεται συνολικά η μείωσή τους κατά 5,5 τόνους ανά έτος. Σημαντικά οφέλη επιτυγχάνονται και από την αντικατάσταση του οδοφωτισμού αρμοδιότητάς μας. Στην Περιφέρεια δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία αναξιοποίητη καθώς βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα τον συνάνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος».

Διαβάστε για τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας 

The post Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60% appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα