Δημοκρατική Συνεργασία: Η δήμαρχος Πεντέλης μεριμνά για την ευημερία συγκεκριμένων εργολάβων

Στην οικονομική διαχείριση της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά εστιάζει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία και υποψήφιος δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε τρεις περιπτώσεις που σύμφωνα με τον ίδιον αποκαλύπτουν «νεποτισμό, σπατάλη, απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες».

Ειδικότερα, η Δημοτική Συνεργασία αναφέρει:

«Η Οικονομική Επιτροπή της 5ης Απριλίου 2023, δυστυχώς, ήρθε να επιβεβαιώσει τις προχθεσινές μας καταγγελίες για νεποτισμό, σπατάλη,

απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος από την κ. Κεχαγιά.

Συγκεκριμένα:

Περίπτωση 1η: Υπόγειο πάρκιγκ στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. Σε συνέχεια των καταγγελιών και αντιδράσεων για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου ήρθε η απάντηση, διαλύοντας όλα τα ερωτηματικά. Στην προκήρυξη της μελέτης προϋπολογισμού περίπου 1,1 εκατ. ευρώ εμφανίσθηκε ένας και μόνο ένας μειοδότης, προσφέροντας έκπτωση μόλις 3,97%!!! Φυσικά κατακυρώθηκε η μελέτη σε αυτόν. Εύγε!!!

Περίπτωση 2η: Σύνδεση κατοικιών με υπογειοποιημένο δίκτυο καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης και αντικατάσταση φωτιστικών με νέας τεχνολογίας, τύπου LED. Συνολικός προϋπολογισμός έργου 8,4 εκατ. ευρώ. Εμφανίστηκε ένας και μόνο ένας ενδιαφερόμενος προσφέροντας έκπτωση μόλις 5,15%. Φυσικά κατακυρώθηκε η μελέτη σε αυτόν. Εύγε!!!

Υπενθύμιση: Ένας ΜΟΝΟ μειοδότης υπήρξε και στο έργο «Προμήθεια Φωτιστικών Σωμάτων και Ιστών για Παιδικές Χαρές και Πάρκα στον Δήμο Πεντέλης», συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. Τυχαίο;

Περίπτωση 3η: Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων και Φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Προϋπολογισμός 2,5 εκατ. ευρώ, περίπου. Εδώ ο διαγωνισμός έγινε και υπήρξαν τρεις (3) ενδιαφερόμενοι. Μόνο που η Ενιαία Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων, μετά από προσφυγή, ακύρωσε την απόφαση 5/2023 της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί ο μειοδότης δεν είχε τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 και ISO 45001:2018 και τα προϊόντα δεν είχαν τα προβλεπόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εύγε!!!

Αποφάσεις «διαγωνιστικών διαδικασιών» ύψους 13 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ σε μια συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, που έχουν χαρακτηριστικά απευθείας αναθέσεων, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά για τη λειτουργία και τις πραγματικές σκοπιμότητες της παρούσας δημοτικής αρχής.

Καλούμε την απερχόμενη δήμαρχο κ. Κεχαγιά να σταματήσει το πάρτι των φανερών ή συγκεκαλυμμένων απευθείας αναθέσεων. Να ενδιαφερθεί επιτέλους για το καλό του Δήμου και όχι των εργολάβων».

The post Δημοκρατική Συνεργασία: Η δήμαρχος Πεντέλης μεριμνά για την ευημερία συγκεκριμένων εργολάβων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα