«Δημοτική Συμμαχία»: Πάνω από όλα η υγεία των εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης προς το κοινό, μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας, προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συμμαχία».

Ειδικότερα, ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω της επίθεσης ενός αόρατου ύπουλου άκρως επικίνδυνου ιού, δεν χωρούν μόνο συστάσεις, και δεν επαφιέμεθα μόνο στην υπευθυνότητα του πολίτη.

Κυρία Δήμαρχε και κύριοι της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, που δεν γνωρίζουμε ποιοι είστε, είναι ώρα για αποφάσεις. Όλα μπορεί

να περιμένουν. Πολλές λειτουργίες πρέπει να ανασταλούν και η επανεκκίνησή τους θα αξιολογείται αναλόγως.

Προτείνουμε: κλείστε τις υπηρεσίες με αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη παντού στον Δήμο και στα ΚΕΠ. Μόνο τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά. Εξαιρετικές καταστάσεις και έπειτα από τηλεφωνική επαφή μόνο, θα εξετάζονται για αυτοπρόσωπη παρουσία.

Μην μαζεύετε όλους τους υπαλλήλους μαζί. Είναι επικίνδυνο. Αφήστε ανοικτές τις περιφερειακές δομές, αλλά μόνο για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση.

Δώστε υποχρεωτικές άδειες. Όλα μπορούν να περιμένουν. Δεν μας περισσεύει κανείς.

Μεταθέστε τα Δημοτικά Συμβούλια προς τα πίσω. Προς το παρόν, μόνο διά περιφοράς για εξαιρετικά-εξαιρετικά επείγοντα και πάντα σε συνεννόηση. Μην επιχειρείστε να περάσετε λάθρα θέματα, εκμεταλλευόμενοι την κρίσιμη περίοδο.

Κάντε την κρίση ευκαιρία. Κανείς πολίτης στον Δήμο για εξυπηρέτηση. Εξυπηρέτηση από το σπίτι, η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Ενεργοποιήστε και επεκτείνετε το «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Σταματήστε τη με φυσική παρουσία διανομή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μοιράστε στα σπίτια, έπειτα από τηλεφωνική αίτημα. Καλέστε και τους ιερείς προϊσταμένους των ενοριών και συζητήστε μαζί τους τα πάντα, από εναλλακτικούς τρόπους τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων, χωρίς εκκλησίασμα αλλά με ιντερνετική μετάδοση, έως ακόμη αν χρειαστεί και προσωρινή αναστολή των Λειτουργιών και Χαιρετισμών.

Είναι η ώρα της επιστήμης και η ορθοδοξία ουδέποτε την αμφισβήτησε όπως και οι επιστήμονές μας δεν αμφισβητούν την ορθοδοξία μας.

Η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι η ύψιστη προτεραιότητα και είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας!

The post «Δημοτική Συμμαχία»: Πάνω από όλα η υγεία των εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα