Δημοτική Συμμαχία: Δυνατό ΟΧΙ στην εκ νέου προσπάθεια «μαρμαροποίησης» του Πεντελικού Όρους

Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για να επανεξετάσει το θέμα σχετικά με τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών στο Πεντελικό Όρος από την εταιρεία «Μεγαλιθική» ζητεί η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

«Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την επανέγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής της 25ης Φεβρουαρίου 2022 για αδειοδότηση διενέργειας ερευνητικών εργασιών από την εταιρεία

ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ στο Πεντελικό Όρος για ύπαρξη κοιτασμάτων μαρμάρου.

Τα ερωτήματα δεν προκύπτουν για τη στάση της Αποκεντρωμένης, μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας που κινείται διαδικαστικά, αλλά για τη στάση του ΥΠΕΝ το οποίο απέρριψε στης 17-06-2021 τις προσφυγές του Δήμου Διονύσου κατά των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης της 13-04-2021, που χορηγούσαν άδειες ερευνητικών εργασιών για κοιτάσματα μαρμάρου στο Πεντελικό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συνέλθει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης να συζητήσει το θέμα. Αν δεν το κάνει η διοίκηση θα το συγκαλέσουμε εμείς.

Προφανώς δεν μας καθησυχάζουν οι δηλώσεις και διαβεβαιώσεις της δημάρχου, που θυμάται a la cart τις ενέργειες του ΥΠΕΝ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αποσιώπησε τις ευθύνες του για την επαναφορά του θέματος.

Ίδια αγωνιστική διάθεση είχε επιδείξει και για τη πτέρυγα “Μπόμπολα”, αλλά μετά ευθυγραμμίστηκε με τις κυβερνητικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Το θέμα είναι πολιτικό και όχι διαδικαστικό. Το ΥΠΕΝ έδωσε το “πράσινο φως” στην Αποκεντρωμένη.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ήπια ανάπλαση, περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική αναβάθμιση του Πεντελικού Όρους. Συμβίωση με το βουνό. Με το βουνό είμαστε φίλοι και συγκάτοικοι στα πεντελικά εδάφη!».

The post Δημοτική Συμμαχία: Δυνατό ΟΧΙ στην εκ νέου προσπάθεια «μαρμαροποίησης» του Πεντελικού Όρους appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτική Συμμαχία, Δυνατό ΟΧΙ, Πεντελικού Όρους,dimotiki symmachia, dynato ochi, pentelikou orous