Δήμος Νέας Ιωνίας: Συγκίνηση, χαρά και μνήμες στη μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τη Μικρά Ασία

Σε ένα έντονα συγκινησιακό και παράλληλα εύθυμο κλίμα, στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση «Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω» που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας, η εκδήλωση αποτέλεσε φόρο τιμής στην Αγιοτόκο γη της Μικράς Ασίας

και στην ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από την γη της Μικράς Ασίας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία εξαιρετική πανδαισία ηχοχρωμάτων από τραγούδια, ερμηνείες, ήχους και χορούς από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη, τραγούδια και χορούς που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τα οποία με την πολυμορφία τους και την δύναμή τους έκαναν ακόμη πιο πλούσιο τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό.

Την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχε ο ηθοποιός και ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης. Η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, οι ερμηνευτές Φωτεινή Δάρρα, Ζαχαρίας Καρούνης και Χαριτίνη Πανοπούλου, υπό τους ήχους μίας εξαιρετικής ορχήστρας με την επιμέλεια του Θωμά Κωνσταντίνου, καθώς και πλήθος χορευτών, μέλη των χορευτικών ομάδων των πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων της περιοχής, παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ν. ΙωνίαςΛήψη

The post Δήμος Νέας Ιωνίας: Συγκίνηση, χαρά και μνήμες στη μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τη Μικρά Ασία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα