Δήμος Μεταμόρφωσης: Παραδίδουμε ένα καινούργιο και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο στην κοινωνία της πόλης

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, στην απογευματινή βάρδια, έλαβε χώρα, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης, η προγραμματισμένη έκπλυση της μικρής δεξαμενής και της συστοιχίας φίλτρων 3 & 4, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρωί της επομένης, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, η πρωινή βάρδια διαπίστωσε απώλεια μεγάλου όγκου νερού από την κεντρική δεξαμενή του κολυμβητηρίου.

Διακόπηκε αμέσως η ανακυκλοφορία του νερού, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη του τεχνικού συμβούλου, επικοινωνία με τον χημικό μηχανικό, ενώ ελέγχθηκαν πιθανές διαρροές και οι

βάνες, επισημαίνει η διοίκηση.

Μετά από επιστάμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στη βάνα αποχέτευσης του φίλτρου 3 υπήρχε βλάβη με αποτέλεσμα το 25% του όγκου νερού να βρίσκει διέξοδο προς την αποχέτευση, βλάβη η οποία αποκαταστάθηκε με την επισκευή της προβληματικής βάνας και άρχισε η διαδικασία επαναπλήρωσης της δεξαμενής με ταυτόχρονη προσθήκη των απαραίτητων χημικών, αναφέρει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πλύση με ταυτόχρονη αναδίπλωση και αποθήκευση των ισοθερμικών καλυμμάτων. 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης επισημαίνει πως, τόσο η λειτουργία, όσο και η εποπτεία του συστήματος συντήρησης λειτούργησε αποτελεσματικά, όπως προβλέπεται από τις συναφθείσες συμβάσεις και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται απαρέγκλιτα. «Γεγονός που καθιστά οποιαδήποτε συκοφαντική κατασκευή από επίδοξους καταστροφολόγους ισχνή στην έκθεσή της με την αλήθεια», όπως τονίζει η διοίκηση.

Η δημοτική αρχή σημειώνει, επίσης, ότι έχει ληφθεί πρόνοια και για τις χρόνιες παθογένειες του κολυμβητηρίου που έχουν σωρευτεί, με την επικείμενη εκ βάθρων ανακατασκευή του, μετά και την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.260.000 ευρώ.

«Ένα έργο με το οποίο η διοίκηση του Δήμου θα παραδώσει, στην ουσία, ένα καινούργιο και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο στην κοινωνία της Μεταμόρφωσης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

The post Δήμος Μεταμόρφωσης: Παραδίδουμε ένα καινούργιο και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο στην κοινωνία της πόλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Μεταμόρφωσης, Παραδίδουμε,dimos metamorfosis, paradidoume