Δήμος Μπροστά+: Να δοθεί άμεση λύση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Άμεση λύση για το μείζον πρόβλημα εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί η παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει:

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενώ είχε αιτηθεί την εξαίρεσή του από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, εντούτοις κάλυψε το σύνολο των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα είναι γνωστό από καιρό. Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να καλύψει τις αιτήσεις όλων των παιδιών. Οι

γονείς δε μπορούν να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου, υπουργείων και αρμόδιων φορέων. Ενώ η εξαίρεση του Δήμου από την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση είναι ήδη γνωστή από 13 Αυγούστου, δυστυχώς οι γονείς δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε έχουν γίνει ενέργειες για την κάλυψη των αιτούμενων θέσεων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, χωρίς επιπλέον κόστος για τους γονείς, συνυπολογίζοντας και την ψυχική επιβάρυνση των παιδιών.

The post Δήμος Μπροστά+: Να δοθεί άμεση λύση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα