Δημιουργία Ξανά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Στην υπόθεση που συζητήθηκε πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφορικά με τη στήριξη στο αίτημα των απασχολουμένων μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στην Περιφέρεια να παραμείνουν στις εργασίες τους, αναφέρεται ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος.

Πρόκειται για ένα «κλασικό case study» τονίζει ο κ. Τζήμερος, περιγράφοντας ως εξής την όλη κατάσταση: «80 άνεργοι έκαναν χρήση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και “απασχολήθηκαν” το γνωστό 8μηνο (που με παράταση έγινε 12μηνο) στην Περιφέρεια Αττικής, “παρκαρισμένοι” σε διάφορες υπηρεσίες. Τελειώνοντας το πρόγραμμα, σήκωσαν τον κόσμο στο πόδι ότι “απολύονται”, βρήκαν και κάτι δικηγόρους που τους υποσχέθηκαν να διεκδικήσουν δικαστικά τη μόνιμη πρόσληψή τους, διότι τάχα μου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (στην Περιφέρεια των 2.500 υπαλλήλων!), και πλεύρισαν τον περιφερειάρχη να φέρει στο Π.Σ. ψήφισμα συμπαράστασης στον “δίκαιο αγώνα τους”.

»Άλλο που δεν ήθελε η “παλιά καραβάνα” των δημοσίων σχέσεων. Μήπως από την τσέπη του θα τα πληρώσει; Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν; Το Σύνταγμα το απαγορεύει ρητά και ο Άρειος Πάγος έχει εκδώσει σειρά από ανάλογες αποφάσεις. Όμως το πελατειακό παιχνίδι στις πλάτες των ίδιων των ανέργων είναι προσοδοφόρο: δίνει λεφτά στα δικηγορικά κυκλώματα που τους λυμαίνονται και ψηφαλάκια στους πολιτικούς που τους εξαπατούν.

»ΟΛΕΣ λοιπόν οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, με ένα στόμα, μια φωνή είπαν “ναι” στον λαϊκισμό, στις πελατειακές σχέσεις και στη διασπάθιση των φόρων για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Όλες, εκτός από μία. Δείτε ποια. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

The post Δημιουργία Ξανά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα