Διεθνές τουρνουά μπάσκετ εφήβων για την Παλαιστίνη στο Μαρούσι

Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Εφήβων (U18) φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, στο πλαίσιο της Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας και αλληλεγγύης και με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τον θάνατο του Yasser Arafat.

Με είσοδο ελεύθερη, πέντε ομάδες, ΑΕΚ, Μαρούσι, Μίλων, Αστέρας Αγίου Δημητρίου, Εθνική Παλαιστίνης θα αναμετρηθούν για την ανάδειξη του νικητή, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αμαρουσίου (Νιόβης και Διονύσου, Άγιος Θωμάς).

Με την ευκαιρία

της διοργάνωσης των αγωνιστικών εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες δήλωσαν:

Δήλωση δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε στο Μαρούσι το διεθνές τουρνουά μπάσκετ, με τη συμμετοχή της Εθνικής Παλαιστίνης U18, στο πλαίσιο της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας και αλληλεγγύης.

»Με την ευκαιρία των αγωνιστικών εκδηλώσεων, το Ολυμπιακό Μαρούσι μέσα από τις αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει το Ολυμπιακό πνεύμα, στέλνει μήνυμα ενότητας, ειρήνης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

»Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και θέτουμε τον αθλητισμό στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης, ενθαρρύνοντας τη ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών. Το Μαρούσι σας καλωσορίζει!».

Δήλωση εκπροσώπου Παλαιστινίων, Οσάμα Αλραχάμι:

«Στο πλαίσιο της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας αλλά και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 13 ετών από τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ διοργανώνουμε αυτό το τουρνουά. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη για τη στήριξη και τη φιλοξενία, αλλά και τις τέσσερις ομάδες, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας».

Δήλωση υπευθύνου Τμημάτων Υποδομής ΑΕΚ B.C., Γιώργου Νικολάου:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποδεχόμαστε την πρόσκληση των Παλαιστινίων Φοιτητών. Θεωρούμε καθήκον μας να μετέχουμε σε εκδηλώσεις, που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας. Περιμένουμε τον κόσμο της ΑΕΚ, που έχει ξεχωριστές ευαισθησίες να δώσει το “παρών”, αλλά και τον κόσμο του Αμαρουσίου, και να τιμήσει δεόντως αυτή την προσπάθεια».

Δήλωση προπονητή Μίλωνα, Δημήτρη Αποσκίτη:

«Ο Μίλων έχοντας πλήρη επίγνωση για την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας συμμετέχει ενεργά στο διεθνές τουρνουά. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και το μεγάλο σωματείο της ΑΕΚ, και βεβαίως το Μαρούσι για την πρόσκλησή τους. Κυρίως, ευχαριστούμε την Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών για την τιμή και δεσμευόμαστε, ότι θα είμαστε παρόντες ατομικά και συλλογικά σε κάθε ανάλογη προσπάθεια».

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Γ.Σ. Αστέρας Αγίου Δημητρίου:

«Ο Γ.Σ. Αστέρας Αγίου Δημητρίου έχει τη τιμή και τη χαρά να συμμετέχει στο τουρνουά, που διοργανώνει εις μνήμην του Γιασέρ Αραφάτ η Εθνική Παλαιστινίων. Ο σύλλογός μας συμμετέχει με το εφηβικό του Τμήμα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές του να γνωρίσουν από κοντά αθλητές από άλλη χώρα διευρύνοντας έτσι τους αθλητικούς ορίζοντες. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική για την τιμή, που μας έκανε προκειμένου να συμμετέχουμε σ’ αυτό το μεγάλο τουρνουά».

Πρόγραμμα αγώνων:

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017

18:00: Ημιτελικός Μαρούσι – Εθνική Παλαιστίνης,
20:15: Ημιτελικός ΑΕΚ – Μίλων

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

18:00: Μικρός τελικός
20:15: Τελικός.

Ο προκριματικός αγώνας μεταξύ του Μίλωνα και του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, με σκορ 90 – 39, διεξήχθη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

The post Διεθνές τουρνουά μπάσκετ εφήβων για την Παλαιστίνη στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα