Διάλεξη για την υγιεινή διατροφή στο Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης πραγματοποίησε την 3η θεματική ενότητα «Διατροφική ευφυΐα, ο δεύτερος εγκέφαλος» του θεματικού κύκλου «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη».

Την εκδήλωση προλόγισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα η οποία επισήμανε ότι η υγιεινή διατροφή προάγει καθοριστικά τη σωματική και πνευματική υγεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την επιτυχημένη πορεία του θεματικού κύκλου, ευχαρίστησε την ομιλήτρια ιατρό για τη συμμετοχή

της και τόνισε ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να εξασφαλίσει τη μακροζωία, την υγεία και την ευεξία.

Η ιατρός Phd παθολόγος – ογκολόγος Ευαγγελία Σταθοπούλου ανέφερε τα στοιχεία που συνιστούν την υγιεινή διατροφή, εξήρε το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο, παρουσίασε αναλυτικά τις τροφές που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς καταστροφής των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν την εμφάνιση νοσημάτων του εγκεφάλου και έδωσε συμβουλές για μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν μία ποικιλία τροφών που συνθέτουν την υγιεινή διατροφή, χορηγία του καταστήματος «Πεντελικό» (Λεωφ. Πεντέλης 144).

Η επόμενη θεματική ενότητα του «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη» με τίτλο «Το καλύτερο φάρμακο είναι ο εαυτός μας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

The post Διάλεξη για την υγιεινή διατροφή στο Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα