Διαδικτυακή αντιπαράθεση προκάλεσε η επέτειος του Πολυτεχνείου στα Βριλήσσια

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Αλέξη Μαυραγάνη και του επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πνοή Γιάννη Πισιμίση. Η ανάρτηση του δεύτερου στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα η φράση του «Η δικτατορία των συνταγματαρχών, η δικτατορία του προλεταριάτου, ο ισλαμοφασισμός και κάθε λογής τυραννία και ολοκληρωτισμός, δεν μπορούν ποτέ να έχουν καμία νομιμοποίηση…»

προκάλεσε την αντίδραση του πρώτου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη άποψη «ανιστόρητη και βαθιά διχαστική».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Πισιμίσης ανέφερε:

«”Η ευημερία των λαών υπήρξε ανέκαθεν το άλλοθι των τυράννων”. Ωστόσο, ο φόβος, η καταπίεση, η βία, δεν μπορούν ποτέ να δημιουργούν ευημερία. Η υψηλότερη μορφή ευημερίας, η ηθική και πνευματική ευημερία, είναι αυτή που γεννιέται μέσα από την ελευθερία της σκέψης, του λόγου, της ύπαρξης. Για τον λόγο αυτό καμία δικτατορία δεν μπορεί ποτέ να επιβληθεί ολοκληρωτικά στον άνθρωπο. Η δικτατορία των συνταγματαρχών, η δικτατορία του προλεταριάτου, ο ισλαμοφασισμός και κάθε λογής τυραννία και ολοκληρωτισμός, δεν μπορούν ποτέ να έχουν καμία νομιμοποίηση πολύ απλά γιατί αντιστρατεύονται την ίδια την ανθρώπινη φύση. Το αίτημα των φοιτητών της Νομικής και του Πολυτεχνείου για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” θα συμβολίζει πάντοτε ακριβώς αυτήν την βασική προϋπόθεση της ίδιας της ανθρώπινης (συν)ύπαρξης».

Και η αντίδραση του κ. Μαυραγάνη:

«Ανιστόρητες και βαθιά διχαστικές είναι οι απόψεις του επικεφαλής της Νέας Πνοής κ. Γιάννη Πισιμίση, ο οποίος δεν δίστασε μια μέρα όπως η σημερινή, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, να ταυτίσει λίγο – πολύ τον κομμουνισμό με τον φασισμό, δρώντας ουσιαστικά ως «χορηγός» της απαράδεκτης και καταδικαστέας θεωρίας των «δύο άκρων». Είναι προσβολή για την δημοκρατική μας πόλη, ένας επικεφαλής και λογικά εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να ρίχνει νερό στον μύλο του διχασμού της κοινωνίας. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές αντιλήψεις καθεμιάς και καθενός μας, είναι προσβολή για τους ιστορικούς αγώνες του ΚΚΕ, της Αριστεράς και για κάθε δημοκρατικό φορέα και πολίτη που αγωνίζεται και πιστεύει στην ελευθερία έκφρασης των ιδεών και στη δημοκρατική λειτουργία. Είναι προσβολή και για τους χιλιάδες δημοκράτες ψηφοφόρους του κ. Πισιμίση και του κόμματος που ο ίδιος ανήκει. Ο ίδιος ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε αυτές τις απόψεις στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, νομιμοποιώντας την εκπροσώπηση των κομμουνιστικών ιδεών στην χώρα μας με τη θεσμική αναγνώριση ως κοινοβουλευτικού κόμματος του ΚΚΕ το 1974 (συστατικό στοιχείο της έννοιας της Μεταπολίτευσης και της Γ´ Ελληνικής Δημοκρατίας). Δεν μπορούν να έρθουν τώρα, ούτε ο κ. Πισιμίσης, ούτε οι κάθε λογής «μοντέρνοι» απολογητές της ακροδεξιάς και «αναθεωρητές» της Ιστορίας, και να τις βγάλουν από αυτό για να τις ξαναβάλουν στον δημόσιο διάλογο και μάλιστα ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

The post Διαδικτυακή αντιπαράθεση προκάλεσε η επέτειος του Πολυτεχνείου στα Βριλήσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα