Δέσμη προτάσεων από τις λοιπές παρατάξεις Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Όπως γνωστοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, δέσμη προτάσεων από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον Δήμο Πεντέλης, κατατέθηκαν στη δημοτική σύσκεψη της 7ης Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία της δημάρχου και με συμμετοχή της ιατρού, δημοτικής συμβούλου κ. Πολίτη, μετά από αίτημα των επικεφαλής των παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι – Νέα

Αρχή, Αντώνη Φειδοπιάστη, Μπροστά Μαζί, Ελευθέριου Κοντουλάκου και Πεντελήθεν, Γιώργου Κατσικογιάννη.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Φειδοπιάστης, Κατσικoγιάννης και Θ. Μαντέλη (εκπροσώπησε τον κ. Κουντουλάκο) πρότειναν:

«Ο Δήμος να παίξει τον ρόλο του στρατηγείου στην πόλη και να συντονίσει όλες τις ενέργειες που άπτονται άμεσα και έμεσα στις αρμοδιότητές του».

Να ελεγχθούν για Covid-19, με δαπάνες του Δήμου, όλοι οι εργαζόμενοι (περίπου 60) των παιδικών σταθμών. Να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις του Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για τον Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα.Να ελέγχονται συστηματικά και να παρθούν διαβαθμισμένα – κλιμακωτά μέτρα, από απλή σύσταση έως αφαίρεση του επιπλέον παραχωρηθέντος χώρου από τον Δήμο, σε μη συμμορφούμενους με τα μέτρα κατά της Covid-19 ιδιώτες κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος.Να υπάρξει αναγκαίος εποπτικός έλεγχος στην πόλη γενικώς. Δεν είναι η ώρα των «αρεστών» είναι η ώρα των «υπευθύνων».Να εξασφαλιστούν για όλα τα σχολεία οι απαραίτητες μάσκες προ της λειτουργίας τους.Να παρέχονται αλλά και να ελέγχεται η χρήση των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας) και Υγιεινής από όλους τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, για τους αθλητικούς χώρους:

Απολυμάνσεις αθλητικών χώρων σε καθημερινή βάση.Να κρατούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που δείχνουν εισερχόμενους εξερχόμενους ούτως ώστε να μπορεί να υπάρξει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.Οι εργαζόμενοι και οι προπονητές στους χώρους να έχουν κάνει το τεστ για Covid-19.Ο κάθε αθλητής με ατομική του ευθύνη να έχει από γιατρό πιστοποιητικό που να πιστοποιεί την καλή υγεία του.

The post Δέσμη προτάσεων από τις λοιπές παρατάξεις Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση της πανδημίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα