ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου: Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για εξαναναγκασμό σε εργασία ευπαθών ομάδων εργαζομένων

Τη δημοτική αρχή Χαλανδρίου καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ επειδή, όπως υποστηρίζει, αναγκάζει εργαζόμενους ευπαθών ομάδων να εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Ειδικότερα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου αναφέρει στην καταγγελία της:

«Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι μια ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας

και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις.

»Ο καπνός , η στάχτη και η μυρωδιά από τα καμένα στη Βαρυμπόμπη ήταν πολύ έντονη την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Χαλάνδρι και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες από τον καύσωνα, είχαν δημιουργήσει μια τοξική κατάσταση κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.

»Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ότι κάλεσε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στον τομέα της καθαριότητας μια τέτοια μέρα και με τέτοιες συνθήκες να πάνε για δουλειά, παραβιάζοντας ακόμα και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που τόσο διαφήμισε η κυβέρνηση. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η δημοτική αρχή, μιας και το Κέντρο Συντονισμού της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών και των άλλων υπευθύνων για τη διαχείριση της επείγουσας κατάστασης βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

»Καλούμε τους εργαζόμενους:

Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύπτει στις πιέσεις, να διεκδικήσει άμεσα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και να καταγγέλλει στους εκλεγμένους με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής που βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας.Αυτές τις στιγμές είμαστε με τους χιλιάδες πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα, τους πυροσβέστες, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που δίνουν την μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.Μέσα από το σωματείο μας να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους και να διεκδικηθούν τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών.Να γίνει υπόθεση όλων μας η προστασία των δασών, των καλλιεργούμενων εκτάσεων και της λαϊκής κατοικίας».

The post ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου: Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για εξαναναγκασμό σε εργασία ευπαθών ομάδων εργαζομένων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα