ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας για… επιβολή προστίμων – Αυτό έχουμε ανάγκη;

«Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να αυξήσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό του Δήμου, προχωρά στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνουν:

Με βάση και με την εισήγηση της, η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα έχει φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, με σκοπό να πλήξει τους μικρομεσαίους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, αφού κύρια αρμοδιότητα τους θα είναι η επιβολή προστίμων, όσον αφορά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δηλαδή το παρκάρισμα, ο έλεγχος

σε καταστήματα, για την τήρηση του νόμου για το κάπνισμα, δηλαδή η επιβολή προστίμων.

Η απόφαση δημιουργίας Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε, μέχρι και σήμερα, η διοίκηση του Δήμου έχει ενσωματώσει όλες τις αντεργατικές-πολιτικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτές για τα νοσοκομεία, μια χαρά τα βρίσκουν για κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Αντί η διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε μια σειρά υπηρεσίες, όπως στις κοινωνικές δομές, στις διοικητικές υπηρεσίες, που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, προχωρά στη δημιουργία μιας υπηρεσίας κατασταλτικού χαρακτήρα.

Πάγια θέση μας είναι η δημιουργία μιας υπηρεσίας, υπό τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς κατασταλτικές και εισπρακτικές αρμοδιότητες, ξεχωριστή ιεραρχία και αστυνομική περιβολή, για κάποιες πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στον Δήμο μας.

Για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες υπεύθυνη να είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να μην υιοθετήσουν το αίτημα της δημοτικής αρχής. Στον Δήμο μας, έχουμε γνωρίσει πολύ καλά το τι σημαίνει Δημοτική Αστυνομία και τον ρόλο που ήθελαν να παίξει, οι εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου μας.

The post ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας για… επιβολή προστίμων – Αυτό έχουμε ανάγκη; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα