Δ. Παπαστεργίου: Η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχτηκε, την Πέμπτη 9/7, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, τον δήμαρχο Κύθνου και πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Σταμάτη Γαρδέρη.

Ο κ. Γαρδέρης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την

ικανοποιητική τουριστική κίνηση από εσωτερικό τουρισμό, όπως παγίως συμβαίνει στην Κύθνο, γεγονός που οφείλεται και στην τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται λόγω της πανδημίας.

Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο κ. Γαρδέρης, έθεσε στον κ. Παπαστεργίου τις προοπτικές ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού.

Μέσα από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα εδώ και χρόνια τον Ιαματικό Τουρισμό της χώρας, όπως σημείωσε, τονίζοντας:

«Οι στοχευμένες παρεμβάσεις του Συνδέσμου στο θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων και μπορούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον», ανέφερε ο κ. Γαρδέρης.

Τελευταία παραδείγματα η δυνατότητα λειτουργίας πιστοποιημένων συστημάτων τηλεϊατρικής στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, η συνεχής έκδοση Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας, αλλά και η ενεργή συμμετοχή στις πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη συνεχή προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας με τεχνοκρατικά κριτήρια, «δίνοντας έτσι το παράδειγμα για την ανάπτυξη».

«Ο Ιαματικός Τουρισμός είναι ένα κομμάτι των ειδικών μορφών τουρισμού της Ελλάδας που μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να δώσει δουλειές στους κατοίκους, να προσελκύσει επισκέπτες και να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των Δημοτών. Η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών και κάθε προσπάθειας που αναζωογονεί την τοπική οικονομία, όπως οι ιαματικές πηγές αναζωογονούν τον οργανισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

The post Δ. Παπαστεργίου: Η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα