Δ. Γαλάνης για τη μουσική παράσταση Μητσιά – Καραμπέτη: Μια βραδιά που μένει στις καρδιές

«Μια μαγική βραδιά ζήσαμε χθες, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μας παρουσιάζουν μια παράσταση-χρονικό των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών σε γνωστές μελοποιήσεις των ποιημάτων τους» σημειώνει ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το, βράδυ της Τετάρτης 22/7, στο Cine Φιλοθέη.

Εν συνεχεία, ο κ. Γαλάνης κάνει λόγο για «μια διαδρομή, κτισμένη αριστοτεχνικά, από την εποχή της Σαπφούς (450 π.Χ.)

στον Άγγελο Σικελιανό, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Γιάννη Ρίτσο, μέχρι τον Μάνο Ελευθερίου και τη σύγχρονη Ελλάδα. Ο Ελληνισμός κεντρικός άξονας μιας σπονδυλωτής διαδρομής όπου, με όχημα την μελοποιημένη ποίηση, αφουγκραζόμαστε τον ανθρώπινο ψυχισμό που αλλάζει καθώς αλλάζει και η ιστορία μας. Μια όμορφη αναδρομή στους κυριότερους Έλληνες ποιητές, ιστορικά δομημένη και συναισθηματικά πλουτισμένη με τον ψυχισμό κάθε εποχής».

Τέλος, κατά τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού «αποκορύφωση της βραδιάς αποτέλεσε η ερμηνεία της Κ. Καραμπέτη στο “Ηθοποιός σημαίνει φως”», ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι το φως» και, αναφερόμενος στην παράσταση, συμπλήρωσε:

«Ψυχική ανάταση και πολιτιστική κουλτούρα. Μια βραδιά που μένει στις καρδιές».

The post Δ. Γαλάνης για τη μουσική παράσταση Μητσιά – Καραμπέτη: Μια βραδιά που μένει στις καρδιές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα