Μπερδέματα με τις επιτροπές, τους υποψηφίους δημάρχους και τα κόμματα

[email protected]

Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ανέμεναν πώς και πώς την τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών για να δουν πώς θα γιατρέψει τις πληγές που άνοιξε το ΣτΕ, κρίνοντας ως αντισυνταγματική τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των ΟΤΑ. Ωστόσο, δεν φάνηκε να ενθουσιάζονται από το αποτέλεσμα. Ακόμη και τα θεσμικά τους όργανα, που γαλαζοκρατούνται, πολύ μουδιασμένα υποδέχθηκαν τη νέα ρύθμιση, που ουσιαστικά προσπαθεί να… ξεγλιστρήσει

από το πρόβλημα και όχι να το θεραπεύσει.

Οι αντιδράσεις ήδη ξεκίνησαν και μάλλον οι επόμενοι περίπου 9 μήνες έως ότου στηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι βασανιστικοί για τις διοικήσεις δήμων και περιφερειών και όχι μόνο…

***

Ο ένας μετά τον άλλον και οι Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών σπεύδουν, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, να γνωμοδοτήσουν κατά των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περιοχές τους. Φανταζόμαστε, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο, ότι δεν θα υπάρξει δήμος που να μην ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο…

Το ερώτημα είναι κατά πόσον και σε ποια έκταση μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αποδεκτά τα εν λόγω αιτήματα, αφού κάτι τέτοιο μάλλον θα τίναζε στον αέρα τον προγραμματισμό είσπραξης εσόδων.

***

Ο Γρηγόρης Λέων, ο γνωστός ιατροδικαστής ο οποίος τελευταίως έχει εμπλακεί σε μεγάλη κόντρα με τον επίσης γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια για τη γνωστή υπόθεση με τον θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα, έχει δώσει ραντεβού με κατοίκους και ψηφοφόρους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Όπως λέει στη σχετική του πρόσκληση «υπάρχει λόγος», που -όπως υποθέτουμε- έχει να κάνει με την κάθοδό του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο, η κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, υποψήφια δήμαρχος κι αυτή, θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη της δική της παράταξης.

Με δύο τόσο αναγνωρίσιμες υποψηφιότητες μάλλον οι κάμερες που θα μαζεύονται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θα είναι περισσότερες από τους ψηφοφόρους…

***

Ο Δήμος Πεντέλης είναι από αυτούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών που ακόμη δεν έχει ψηφίσει προϋπολογισμό, αφού η αντιπολίτευση συνεχίζει τα… καψόνια της, μην κάνοντας απαρτία, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική υπεροχή της. Η σχετική συνεδρίαση της Τρίτης έληξε άδοξα και τώρα, απ’ όσα μαθαίνουμε, θα γίνει νέα προσπάθεια για να επαναληφθεί την προσεχή Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Στον ίδιο Δήμο συνεχίζονται οι προσπάθειες δημιουργίας και δεύτερου ισχυρού μπλοκ -μετά από αυτό του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου– που θα αντιπαρατεθεί στη νυν δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά. Αυτή η δεύτερη προσπάθεια συντονίζεται στο παρασκήνιο από τον τέως δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος ωστόσο κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι θα περάσει και στο προσκήνιο ως επικεφαλής. Εξάλλου, έχει περάσει καιρός από τότε που ήταν ο αδιαφιλονίκητος «άρχοντας της Πεντέλης».   

***

Στην Αγία Παρασκευή η γαλάζια στήριξη -έστω κι ανεπίσημη- έχει ανάψει φωτιές ανάμεσα στους τρεις από τους τέσσερις συνδυασμούς που αναμένεται να διεκδικήσουν τη δημαρχία από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Οι φημολογίες για προσπάθεια να «τα βρουν» οι Βασίλης Ζορμπάς (νυν δήμαρχος) και Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή) έφθασαν στα αυτιά του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη (Νέα Γενιά), με αποτέλεσμα να αρχίσει να μιλά για «συνεταιράκια» και «παλαιοκομματικές τακτικές». Εξάλλου, ο τελευταίος επιχειρεί να λειτουργήσει ως «σφήνα» μεταξύ των δύο πρώτων, κερδίζοντας όσους δεξιούς ψηφοφόρους πιθανώς έχουν απογοητευτεί από τη δεύτερη θητεία του δημάρχου και δεν ελκύονται από το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ του κ. Οικονόμου.

The post Μπερδέματα με τις επιτροπές, τους υποψηφίους δημάρχους και τα κόμματα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα