«Αυλαία» στις πενθήμερες εκδηλώσεις στον κήπο της βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή

Ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στον κήπο της βίλας Ιόλα από τις 15 μέχρι και τις 19 Ιουνίου. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, πραγματοποίησε πενθήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα, που έφυγε από τη ζωή το 1987, αλλά και ουσιαστικά «να επικοινωνήσει σε όλη την Ελλάδα

το μακρόπνοο σχέδιό του για την εκμετάλλευση της βίλας Ιόλα, με τη δημοτική αρχή να έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να τη μετατρέψει σε ένα πολιτιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι θεατές που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον όμορφο χώρο της βίλας Ιόλα, όπου παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις με την υπογραφή του εξαιρετικού ηθοποιού και σκηνοθέτη Χριστόφορου Αντωνιάδη, αλλά και ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα.

Και τις πέντε ημέρες των εκδηλώσεων ο κόσμος γέμισε τη βίλα Ιόλα, δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη προς το θέατρο, τις τέχνες, αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον του για την ιστορία του γνωστού γκαλερίστα, ενώ το «παρών» έδωσαν άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, τον χώρο του πολιτισμού και της υποκριτικής, αλλά και η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου της πόλης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των εκδηλώσεων ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου για τις εκδηλώσεις

The post «Αυλαία» στις πενθήμερες εκδηλώσεις στον κήπο της βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυλαία, Ιόλα, Αγία Παρασκευή,avlaia, iola, agia paraskevi