Αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, αποφάσεις χωρίς ΜΕΤΡΟ και αμετανόητοι… νοσταλγοί

[email protected]

Την πρόθεσή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ανακοίνωσε και επίσημα ο Τάσος Μαυρίδης. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις αρχές της εβδομάδας, ο δήμαρχος της πόλης, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε ότι έκλεισε ο κύκλος του στον Δήμο, αλλά και γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν έκρυψε την πικρία του για αρκετούς από τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και κάποιους εντός της παράταξής του. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αναφορές του κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Σε

κάθε περίπτωση, η εικόνα που αποκομίσαμε παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη Τύπου ήταν ενός ανθρώπου «μπαϊλντισμένου», σε σημείο που μάλλον, εάν μπορούσε, θα έκλεινε από σήμερα την πόρτα πίσω του…

Μία πόρτα που πλέον συνωστίζονται πολλοί να ανοίξουν το 2023, πιστεύοντας, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι οι πολίτες θα τους δώσουν την πολυπόθητη εντολή.

***

Την πόρτα πίσω της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παράταξη Συμπολιτεία που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, έκλεισε και η δημοτική σύμβουλος Άρτεμις Αργύρη. Τώρα για τους λόγους της παραίτησης δεν θα παίρναμε όρκο.

Η νεφελώδης και πομπώδης ανακοίνωσή της -την οποία μάλιστα επέλεξε να στείλει επιλεκτικώς σε κάποια ΜΜΕ- δεν μας διαφώτισε ιδιαίτερα, αφού κάνει λόγο αορίστως για «συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημόσιου πεδίου από πεδίο πολιτειακής, θεσμικής συλλογικής ευθύνης και δράσης σε πεδίο συγκρουσιακών, εδραιωμένων ή επίδοξων συσχετισμών, ανταλλακτικών αξιωμάτων, επωφελών και όχι ουσιαστικών προταγμάτων και προτεραιοποιήσεων» και άλλα τινά…

Ωστόσο, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι θα κρατήσει την έδρα της, αφού δηλώνει ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη, στερώντας πιθανότατα μία ακόμη ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο από την ήδη μειοψηφούσα παράταξη της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

***

Παλιές πληγές έξυσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην Αγία Παρασκευή. Μιλώντας την ΕΡΤ, και αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την κατασκευή σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια, ο κ. Κώστας Καραμανλής θύμισε ότι και στην Αγία Παρασκευή κάποιοι αντέδρασαν στην κατασκευή αντίστοιχου σταθμού και τώρα «χτυπούν το κεφάλι τους».

Βέβαια, σταθμός φτιάχτηκε στην Αγία Παρασκευή, αλλά πολύ μακριά από την κεντρική πλατεία και σε σημείο που μόνο την πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο και τις υπηρεσίες της πόλης δεν διευκολύνουν.

Και η αλήθεια είναι ότι οι όποιες κρούσεις προς την «Αττικό Μετρό» για να σχεδιάσει τώρα σταθμό στην κεντρική πλατεία δεν βρίσκουν πρόθυμα αυτιά…

***

Η συνέχιση στο Εφετείο της δίκης της Χρυσής Αυγής φαίνεται να ανάβει τα αίματα και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Δύο φασιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε Ηράκλειο και Μαρούσι ξυπνούν δυσάρεστες μνήμες.

Φαίνεται ότι κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι, επιμένοντας να επιβάλλουν τα όποια «πιστεύω» τους με ωμή βία. Ας ελπίσουμε ότι Δικαιοσύνη και Κοινωνία θα τους τοποθετήσουν για πάντα εκεί που ανήκουν∙ στο σκοτεινό περιθώριο της Ιστορίας.

The post Αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, αποφάσεις χωρίς ΜΕΤΡΟ και αμετανόητοι… νοσταλγοί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα