Από την ανοσία στην ανοησία ένα καλοκαίρι δρόμος…

[email protected]

Πάντα πιστεύαμε ότι οι ήττες είναι αυτές που διδάσκουν, αντιθέτως οι νίκες συνήθως μεθούν και οδηγούν σε εφησυχασμό. Φοβόμαστε, όμως, ότι στην περίπτωσή μας ακόμη και οι ήττες δεν λένε να μας βάλουν μυαλό.

Τογεγονός ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού πέρασε… ξώφαλτσα από τηχώρα μας, σε συνδυασμό με τις -έως έναν βαθμό- δικαιολογημένες ανησυχίες γιατις οικονομικές επιπτώσεις του γενικευμένου «lockdown», οδήγησαν στο βιαστικό και χωρίςτα κατάλληλα προληπτικά μέτρα άνοιγμα των συνόρων, αλλά και σε ατομικέςσυμπεριφορές που αγνόησαν το γεγονός ότι ο φονικός

ιός δεν θα πήγαινε…διακοπές.

Και φθάσαμε σήμερα μπροστά σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, «φλερτάροντας» με την πιθανότητα ενός νέου γενικευμένου lockdown, που θα αποτελέσει πιθανότατα τη «χαριστική βολή» στην ήδη πάσχουσα ελληνική οικονομία.

Εκτόςκι αν δεν υπάρχουν όλα αυτά, όπως εξακολουθούν να πιστεύει μερίδα της κοινωνίαςμας, η οποία αρέσκεται στα σενάρια συνωμοσίας. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν -γιαλόγους που ωστόσο δεν μπορούν να μας εξηγήσουν όσοι υποστηρίζουν τα εν λόγωσενάρια- να μας κλείσουν στα σπίτια μας, «τινάζοντας στον αέρα», ταυτοχρόνως,το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Αλλά ακόμη και εάν ισχύουν τα σενάρια αυτά, τι ακριβώς προτείνουν όσοι ακόμη επιμένουν να επαναστατούν ενάντια στη χρήση μάσκας και στην αποφυγή συγχρωτισμού;  Να αφεθούμε ελεύθεροι, να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε και έτσι αγκαλιασμένοι να οδεύσουμε όλοι προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (αν βέβαια βρούμε κάποια διαθέσιμη);  Ποιο είναι ακριβώς το εναλλακτικό σενάριο που έχουν;

Ανεξαρτήτως ευθυνών, ατομικών ή συλλογικών, αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να αποτρέψουμε μια ανεξέλεγκτη επέκταση του φονικού ιού στη χώρα μας.

Αςσοβαρευθούμε. Τα πράγματα είναι εδώ και καιρό πολύ άσχημα. Ανεξαρτήτως ευθυνών,ατομικών ή συλλογικών, αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να αποτρέψουμεμια ανεξέλεγκτη επέκταση του φονικού ιού στη χώρα μας. Και ο μόνος τρόπος γιανα ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες τωνειδικών.

Μερικέςκαταστάσεις ξεφεύγουν από την πολιτική-κομματική σφαίρα και λαμβάνουν χαρακτήραεθνικής πρόκλησης. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα παιχνιδάκια, ας συγκρατήσουμε τις…επαναστατικές ορμές μας κι ας θυσιάσουμε τον χειμώνα που έρχεται για χάρη τωνεπόμενων χρόνων, για χάρη της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας κι εμάςτων ιδίων.

Και επειδή εμβόλιο κατά της ανοησίας δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να ανακαλυφθεί, ας προσπαθήσουμε -ο καθένας μόνος του- να αποκτήσει ανοσία απέναντί της…

The post Από την ανοσία στην ανοησία ένα καλοκαίρι δρόμος… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα