Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων: «STOP» στην καταστροφή της Ρεματιάς

«Το τελευταίο διάστημα ποικίλουν οι αντιδράσεις περιβαλλοντικών συλλόγων και κατοίκων Πεντέλης, Μελισσίων, Βριλησσίων, Χαλανδρίου σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση “παράτασης” της χρήσης χώρου δίπλα από το κοιμητήριο Μελισσίων ως προσωρινού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καθώς και τη βιαστική έναρξη έργων για τη συγκεκριμένη χρήση από πλευράς της δημοτικής αρχής Πεντέλης», όπως αναφέρει η αντικαπιταλιστική κίνηση Βριλησσίων Αντίσταση και Ανατροπή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Αντίσταση και Ανατροπή αναφέρει τα εξής:

Η εν λόγω

έκταση είναι μπαζωμένη και προστατεύεται από τα Προεδρικά Διατάγματα Προστασίας του Πεντελικού Όρους και της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου (ανήκει στη ζώνη A’ απολύτου προστασίας), είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση και κηρυγμένη ως αναδασωτέα. Άρα για ποια «παράταση» γίνεται λόγος;

Καταρχάς, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχε πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη χρήση αυτού του χώρου, παρά ως σημείο εναπόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, καθώς και ως χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων, όπου ακόμα και γι’ αυτό οι τοπικοί σύλλογοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συχνά προβεί σε διαμαρτυρίες και μηνύσεις για αυτή την αυθαίρετη εγκατάσταση και τις πρωτόγονες συνθήκες λειτουργίας της. Ουδέποτε, επίσης, ο χώρος δεν ονομάστηκε ούτε λειτουργούσε ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ακριβώς επάνω από τις απαρχές του Βαθυρέματος Μελισσίων, δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές (π.χ. νερό, δίκτυο λυμάτων, πυρόσβεση κ.λπ.), ύπαρξη δένδρων ή έργων για τη συγκράτηση του εδάφους κοκ. και δεν έχει ενταχθεί ποτέ σε κάποιο τοπικό σχεδιασμό του Δήμου Πεντέλης.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της Αντίστασης και Ανατροπής

The post Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων: «STOP» στην καταστροφή της Ρεματιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα