Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων

Αναστάτωση έχει προκαλέσεις σε πολλούς ιδιοκτήτες η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον «Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον Δασικών Εκτάσεων». Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, όλοι οι ιδιοκτήτες με κατοικία πλησίον Δασικής Έκτασης σε απόσταση 300 μέτρων έπρεπε μέχρι τις 31/03/2024 να συντάξουν, με ευθύνη αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, το «Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης». Επιπλέον, εντός ενός μηνός από την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή μέχρι τις 30/04/2024, πρέπει να υποβάλουν και τη «Δήλωση Εφαρμογής των Μέτρων Πυρασφάλειας». Και όλα αυτά υπό την απειλή

επιβολής «τσουχτερών» προστίμων.

Ήδη, σε επίπεδο παρατάξεων, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων και η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης έχουν βγει με ανακοινώσεις να καταγγείλλουν το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι αφενός οι δημοτικές αρχές δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες για το νέο μέτρο και αφετέρου ότι δεν αντιδρούν «στην πολιτική της κυβέρνησης, που αποθεώνει την ατομική ευθύνη για να αποποιηθεί τις δικές της».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν για το θέμα οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους Βριλησσίων και Πεντέλης:

H ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΒριλησσίωνΛήψηH ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΠεντέληςΛήψη

The post Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα