Ανθυγιεινό επίδομα, Συλλογική Σύμβαση και το «Βοήθεια στο Σπίτι» συζήτησαν ΚΕΔΕ και ΠΟΠ-ΟΤΑ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχτηκε στα γραφεία της Ένωσης αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους ΟΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μάρκο Δαρδαμάνη και συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε στους εργαζόμενους ότι οι Δήμοι στηρίζονται στους εργαζόμενους και ότι χωρίς αυτούς η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά το έργο της προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

«Ακόμη και γι’ αυτά που διαφωνούμε, μπορούμε να βρούμε

κοινούς τόπους που θα κάνουν την Αυτοδιοίκηση πιο αποτελεσματική και πιο κοντά στον πολίτη. Οι πόρτες της ΚΕΔΕ είναι ανοιχτές και οι προτάσεις σας για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι ευπρόσδεκτες. Η ασφάλειά σας είναι σημαντικό μας μέλημα και μαζί θα παλέψουμε για να εξαλειφθούν τα λίγα φαινόμενα αδιαφορίας για τα μέτρα που εξασφαλίζουν την υγιεινή και την χωρίς προβλήματα εργασία σας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ, με υπόμνημα που παρέδωσε στον κ. Παπαστεργίου, έθεσε υπόψη της ΚΕΔΕ τα βασικά αιτήματα του προσωπικού, όπως την αντίθεσή τους στην κατάργηση του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος και την ένταξη στα βαρέα και άλλων κατηγοριών εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία έθεσε το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους και κάλεσε για την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων.

Επίσης, ζήτησε στήριξη από την ΚΕΔΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ΕΣΣΕ, καθώς και την αναγνώριση μισθολογικά της επταετίας από τον ιδιωτικό τομέα για τη διετία 2016 και 2017 και την απόδοση πλασματικών χρόνων εργασίας για όσους σταμάτησαν το 2012.

Τέλος, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρότειναν τη δημιουργία νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας με πρόβλεψη, σε όλους τους Δήμους, για τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό και απελευθέρωση των προσλήψεων.

The post Ανθυγιεινό επίδομα, Συλλογική Σύμβαση και το «Βοήθεια στο Σπίτι» συζήτησαν ΚΕΔΕ και ΠΟΠ-ΟΤΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα