Ανοιχτό το 98 % του κεντρικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής

Με πάνω από 100 οχήματα κάθε τύπου ( jcb, εκχιονιστικά, γερανοί ΟΒΒΟ, φορτωτές, φορτηγά, οχήματα 4Χ4) συνεχίζει και σήμερα 25 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Αττικής την προσπάθεια για να κρατήσει ανοικτούς και λειτουργικούς τους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Παράλληλα, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή, συνεχίζει να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό ασθενών με τις Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ της Περιφέρειας Αττικής

και του ΙΣΑ, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της ομαλής πρόσβασης στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, από νωρίς σήμερα είναι ανοικτό το 98% του κεντρικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο αποτελεί η Λεωφόρος Καρέα Κατεχάκη στην οποία επικεντρώνονται οι προσπάθειες των συνεργείων της Περιφέρειας για την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων με σκοπό τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας. Το πρόβλημα, το οποίο προκλήθηκε από ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων του Δήμου αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Επισημαίνεται από την περιφερειακή αρχή ότι όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζει και δίνει μάχη όπως όλο το προηγούμενο 24ωρο για τη διευκόλυνση και την προστασία των πολιτών.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει: «Παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου, οι κεντρικοί οδικοί άξονες που έκλεισαν λόγω χιονιού ή πάγου ήταν μόνο τμήματα της Λ. Μεσογείων, της Λ. Καρέα Κατεχάκη και Μαραθώνος και τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής με ειδικά μηχανήματα συνεχίζει να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει και η Λ. Καρέα Κατεχάκη. Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα παραμένουν στις Λ. Μεσογείων και Κατεχάκη. Τα οχήματα με τη συνδρομή της Αστυνομίας του στρατού και της ΕΜΑΚ θα απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό.
Επίσης αντιμετωπίστηκαν άμεσα τα προβλήματα από πτώσεις κλαδιών και δέντρων στους οδικούς άξονες ευθύνης της Περιφέρειας και συνεχίζονται οι επεμβάσεις στην αντιμετώπιση βλαβών που παρατηρούνται στη φωτεινή σηματοδότηση. Οι βλάβες στη συντριπτική τους πλειοψηφία οφείλονται σε απώλεια ή βύθιση τάσης από τη ΔΕΗ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

The post Ανοιχτό το 98 % του κεντρικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα