Αφιλόξενες τελετές ορκωμοσίας και έντονες αντιπολιτευτικές διαθέσεις στα Βόρεια

[email protected]

Με ορκωμοσίες νέων δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, όπου δεν λείπουν τα απρόοπτα, αλλά και με τα πρώτα αναγνωριστικά αντιπολιτευτικά πυρά ολοκληρώνεται το 2023.

Και, κατά τα φαινόμενα, σε έντονους αντιπολιτευτικούς τόνους θα κινηθεί και η νέα χρονιά, αφού τα προβλήματα στις πόλεις μας όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά οξύνονται καθημερινά.

Όλοι μαζί, αλλά στην Πεντέλη χώρια…

Ολοκληρώνονται σιγά-σιγά οι ορκωμοσίες νέων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, καθώς σε λίγα 24ωρα ξεκινά η δημοτική

περίοδος του 2024, η οποία και θα ολοκληρωθεί το 2029. Συνήθως, στις σχετικές τελετές κυριαρχούν τα στοιχεία της ενότητας και των αισιόδοξων μηνυμάτων.

Για παράδειγμα, στον Βόρειο Τομέα, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας είχε δίπλα του και τους δύο προηγούμενους δημάρχους, στο Χαλάνδρι, σε ειδική τελετή, ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος τίμησε για την πολυετή προσφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Κουράση, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους οι απερχόμενοι δήμαρχοι είχαν τον ρόλο και τον λόγο που τους αρμόζει.

Όλα αυτά, πλην του Δήμου Πεντέλης. Εκεί η εκλεγμένη δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου όχι απλώς δεν ανέφερε την παρουσία της νυν δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, αλλά ούτε της παραχώρησε τον λόγο να απευθύνει κάποιον χαιρετισμό. Γεγονός που, αν μη τι άλλο, δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Να φταίει, άραγε, η «κακή χημεία» μεταξύ των δύο ή, μήπως, παίζει ρόλο η δικαστική εκκρεμότητα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διατηρεί την αβεβαιότητα εάν τελικώς η κ. Κοσμοπούλου θα παραμείνει δήμαρχος στην πόλη για την επόμενη πενταετία;

Άρχισε νωρίς το σκληρό ροκ στο Χαλάνδρι

Βέβαια και στο Χαλάνδρι η νέα δημοτική περίοδος δεν προοιωνίζεται ιδιαίτερα ρόδινη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ύφος της αντιπολίτευσης που δείχνει να υιοθετεί η παράταξη του κ. Χάρη Ρώμα, Χαλάνδρι στο Φως. Ακόμη και μια βράβευση της πόλης στον παγκόσμιο διαγωνισμό αστικής καινοτομίας στην Κίνα έγινε αφορμή για αντιπαράθεση του συνδυασμού με τη δημοτική αρχή του Σίμου Ρούσσου. Και μέχρι εδώ όλα καλά, αφού η άσκηση ελέγχου και η διατύπωση αντίθετου λόγου δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση κάθε αντιπολιτευτικής παράταξης. Όμως διατυπώσεις του είδους «θρασίμια της διοίκησης», «ανθρωπάκια» κ.λπ., ούτε το επίπεδο αντιπολιτευτικής κριτικής ανεβάζουν, ούτε βοηθούν τους πολίτες να αντιληφθούν σε ποια πλευρά βρίσκεται το δίκιο. Κι αυτό νομίζουμε είναι το ζητούμενο…

Αριστερό μαρκάρισμα με το καλημέρα στον Γιάννη Πισιμίση

Στα Βριλήσσια η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία εκπροσωπείται μάλιστα για πρώτη φορά με δύο συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο (τον επικεφαλής Βασίλη Αρχιμανδρίτη και την παλαιά καραβάνα Βασίλη Βήττο), έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της απέναντι στη νεοεκλεγμένη διοίκηση του Γιάννη Πισιμίση. Με αφορμή την ψήφιση αύξησης στα δημοτικά τέλη του 2024, την οποία αποδίδει σε πρόταση του εκλεγμένου δημάρχου, αναφέρει: «Φαίνεται ο Άι Βασίλης εμφανίστηκε νωρίς φέτος, καθώς η νέα δημοτική αρχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας έδειξε ήδη τα δόντια της. Για να μην έχει κανείς και καμία αυταπάτη…».

Από κοντά και η Δράση για μια Άλλη Πόλη, διά του επικεφαλής της Γιάννη Τσούτσια, θύμισε στον κ. Πισιμίση ότι έναν χρόνο πριν είχε εισηγηθεί μείωση των δημοτικών τελών, κόντρα στην απόφαση της διοίκησης που ήταν αυτά να μείνουν σταθερά, ενώ σήμερα έρχεται και μιλά για ενεργειακό κόστος και άλλα ανάλογα και ότι τα τέλη δεν καλύπτουν τις δαπάνες…».

Τουλάχιστον από τα αριστερά δεν θα λείψει η αντιπολίτευση στον νέο δήμαρχο.

The post Αφιλόξενες τελετές ορκωμοσίας και έντονες αντιπολιτευτικές διαθέσεις στα Βόρεια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφιλόξενες, Βόρεια,afiloxenes, voreia