Άδειασαν τα κρατικά ταμεία της Β. Κορέας λόγω πυρηνικών δοκιμών

Μεγάλες δυσκολίες φέρεται να αντιμετωπίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν αφού ξόδεψε όλα τα χρήματα που του άφησε ο πατέρας του σε πυρηνικές δοκιμές.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει χρήματα για να καλύψει βασικές ανάγκες της Βόρειας Κορέας αφού τα κρατικά ταμεία άδειασαν εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών, σύμφωνα με τη «Sun». Μάλιστα αναζητά και χρηματοδότες για να συμμετάσχει η χώρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγές από την Κίνα, που πρόσκεινται

σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ, ανέφεραν ότι ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε αφήσει αρκετά χρήματα, αλλά οι συνεχείς πυρηνικές δοκιμές είχαν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα να τελειώσουν.

«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε» τόνισε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλά από τα χρήματα ξοδεύτηκαν επίσης για την κατασκευή του δρόμου Ryomyong στην Πιονγιάνγκ και το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong.

Πλέον ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και αναζητά χρηματοδότηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: reader.gr

The post Άδειασαν τα κρατικά ταμεία της Β. Κορέας λόγω πυρηνικών δοκιμών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα