Cine Νοσταλγία: Μνήμες και αλήθειες στη μεγάλη οθόνη

Τέσσερις πολύ καλές προβολές εξασφάλισε για τους… πιστούς του αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα το αγαπημένο Cine Νοσταλγία, ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σε πρώτο πλάνο (και για δεύτερη εβδομάδα προβολής) η μεγάλη θεατρική επιτυχία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» (φωτό), σε μια εξαιρετική μεταφορά για τον κινηματογράφο.

Εξίσου δυνατές και οι τρεις άλλες επιλογές: το δυνατό ψυχολογικό θρίλερ «Νίτραμ» (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών), η συγκλονιστική κοινωνική μαρτυρία «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (ελεύθερη

διασκευή του best seller της Φλοράνς Ομπενά «The Night Cleaner») και για τους μικρούς (κανονικούς και… μεγαλύτερους) σινεφίλ το γλυκύτατο animation «Ίκαρος & Δαίδαλος», που μας ταξιδεύει στους αρχαιοελληνικούς μύθους.

Σμύρνη μου αγαπημένη

(Πέμπτη 2/6 – Κυριακή 5/6, στις 20:45 πλην Παρασκευής)

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα..

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα

Διάρκεια: 120΄

Νίτραμ

(Πέμπτη 2/6 – Κυριακή 5/6, στις 23:00)

Στα μέσα τις δεκαετίας του 1990, ο Νίτραμ ζει με τη μητέρα του σε ένα προάστιο της Αυστραλίας. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης, όπου δεν μπορεί να ενταχθεί πουθενά. Αυτό μέχρι που τελείως απρόσμενα βρίσκει μια στενή φίλη στο πρόσωπο της Έλεν. Όταν όμως, η φιλία τους λήξει με έναν τραγικό τρόπο η μοναξιά και ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν και ξεκινά μια αργή κατηφόρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κερζέλ

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Λα Πάλια, Κάλεμπ, Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντέιβις

Διάρκεια: 112΄

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

(Δευτέρα 6/6 – Τετάρτη 8/6, στις 20:45 πλην Τετάρτης και 23:00)

Η Μαριάν είναι μία πολύ γνωστή αρθρογράφος που μετακομίζει στη Βόρεια Γαλλία προκειμένου να κάνει μία έρευνα για το νέο της βιβλίο με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια. Χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, προσλαμβάνεται ως καθαρίστρια μαζί με μια ομάδα γυναικών. Σε αυτόν τον καινούριο ρόλο βιώνει από πρώτο χέρι την οικονομική αστάθεια και την κοινωνική «αορατότητα». Ταυτόχρονα, όμως, ανακαλύπτει την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και τους ισχυρούς δεσμούς που δένουν αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν στο παρασκήνιο..

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Καρέρ

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Ελέν Λαμπέρ, Λεά Καρν, Εμιλί Μαντλέν

Διάρκεια: 106΄

Ίκαρος & Δαίδαλος

(Παρασκευή 3/6 και Τετάρτη 8/6 στις 20:45)

Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο.

Σκηνοθεσία: Κάρλο Βογέλε

Διάρκεια: 76΄

Ακολουθείστε το Cine Νοσταλγία στο facebook

The post Cine Νοσταλγία: Μνήμες και αλήθειες στη μεγάλη οθόνη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα