Cine Δράση: Μεγάλο σινεμά από μικρές χώρες – Προβολές ταινιών από τις 13/10

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση, σε συνεργασία με πρεσβείες, πολιτιστικά και μορφωτικά ιδρύματα, όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Θερβάντες, το Γκαίτε, το Πολιτιστικό Σωματείο AIA (με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών), εξασφάλισε και παρουσιάζει σπουδαίες ταινίες από μικρές χώρες.

Ταινίες από την Κεντρική Ασία και την Αφρική, από χώρες με μικρή αλλά δυνατή κινηματογραφική παραγωγή όπως οι Αρμενία, Αλγερία, Ακτή του Ελεφαντοστού, Πράσινο Ακρωτήριο, Σενεγάλη, Σαρδηνία κ.ά.

Όπως

αναφέρει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων, πρόκειται για μία ευκαιρία να απολαύσει το σινεφίλ κοινό της περιοχής φιλμ που στη χώρα μας προβλήθηκαν μόνο σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι Νύχτες Πρεμιέρας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ή το FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας) κλπ.

Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:15, στο ΤΥΠΕΤ με την ταινία «Όταν Κοπάσει ο Άνεμος» της Nora Martirosyan από την Αρμενία.

Η ταινία που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Αργυρός Αλέξανδρος το 2020 στη Θεσσαλονίκη, είναι μια ανθρωπιστική, διακριτική, και δυνατή απεικόνιση της ελπίδας και της αποδοχής, σε μια καταπονημένη γωνιά του κόσμου. Με χαρακτήρες ειλικρινείς και προσιτούς, η σκηνοθέτης συνυφαίνει με ποιητικό ύφος, το τοπίο, την πλοκή, τη συγκρουσιακή ιστορία της περιοχής και τις εσωτερικές συγκρούσεις των χαρακτήρων της. Υπογραμμίζει την ανθρώπινη πλευρά της με τελικό αποτέλεσμα μια πανέμορφη ταινία, δομημένη με αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και εξαιρετική κινηματογραφική προσέγγιση. Μία ανατριχιαστικά επίκαιρη ιστορία απόλυτου αποπροσανατολισμού και υπόγειου χάους, η οποία καθρεφτίζει το αχανές κενό ανάμεσα σε δύο αγεφύρωτους κόσμους. Μία ακόμα ευκαιρία να σκεφτούμε για τα «σύνορα» και τον παραλογισμό που περικλείνουν.

Οι χειμερινές προβολές του Cine-Δράση πραγματοποιούνται στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», (ΤΥΠΕΤ), Υμηττού 57, Βριλήσσια, από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 20:15. Η είσοδος των θεατών γίνεται με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

The post Cine Δράση: Μεγάλο σινεμά από μικρές χώρες – Προβολές ταινιών από τις 13/10 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα