«Aftersun» – Ένα εξαιρετικό ντεμπούτο πρωταγωνιστεί στο Cine Νοσταλγία

Το «Aftersun» (φωτό), η πρώτη ταινία της Σαρλότ Γουέλς, εξέπληξε σινεφίλ και κριτικούς για τη δύναμη και την τρυφερότητά της. Τώρα είναι η ώρα να συγκινήσει και τους «πιστούς» του δημοτικού θερινού κινηματογράφου του Ηρακλείου Αττικής Cine Νοσταλγία!

Άξιοι συμπρωταγωνιστές της στο πρόγραμμα αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας το (επίσης τρυφερά συγκινητικό) «Μπλε καφτάνι» και η «τρελή» παιδική περιπέτεια «Super Mario Bros: η ταινία».

«Aftersun»

(Πέμπτη

1/6 – Παρασκευή 2/6 στις 21:00, Σάββατο 3/6 – Κυριακή 4/6 στις 22:30)

Μία από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές νέες εμφανίσεις σκηνοθέτη των τελευταίων ετών, που πραγματεύεται εύστοχα τη σχέση της μνήμης με την ενηλικίωση και την απώλεια. Κατά τη διάρκεια ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών, ένα 11χρονο κορίτσι προσπαθεί να πλησιάσει και να κατανοήσει τον απόμακρο, αλλά τρυφερό πατέρα της.

Σκηνοθεσία: Σαρλότ Γουέλς

Πρωταγωνιστούν: Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο, Σίλια Ρόουλσον-Χολ

Διάρκεια: 102΄

«Το μπλε καφτάνι»

(Δευτέρα 5/6 – Τετάρτη 7/6 στις 21:00)

Η τέχνη της ραπτικής έχει μυστικά σχεδόν όσα και ο ράφτης της. Μια ταινία που αρχικά κόβει πάνω σε προβλέψιμο… πατρόν, αλλά αιφνιδιάζει και αποζημιώνει με την ποιότητα των μεταξένιων της υλικών και την τρυφερότητα με την οποία τα χειρίζεται. Βραβείο FIRESCI, Κάννες 2022. Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας 2022. Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Μιριάμ Τουζανί

Πρωταγωνιστούν: Σαλέχ Μπακρί, Λούμπνα Αζαμπάλ, Αγιούμπ Μισιούι

Διάρκεια: 122΄

«Super Mario Bros: η ταινία»

(Σάββατο 3/6 – Κυριακή 4/6 στις 20:50)

Η ώρα του παιδιού – και όχι μόνο! Οι αγαπημένοι παιχνιδοήρωες, οι αδελφοί Μάριο, και ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως τη Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Διάρκεια: 92΄

The post «Aftersun» – Ένα εξαιρετικό ντεμπούτο πρωταγωνιστεί στο Cine Νοσταλγία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aftersun –, Cine Νοσταλγία,Aftersun –, Cine nostalgia