6η πεζοπορική διάσχιση Ρεματιάς, από τη σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια

Την 6η πεζοπορική διάσχιση Ρεματιάς, από τη σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων και η Κίνηση «Βριλησσός».

Οι διοργανωτές μάς προσκαλούν να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε μια μοναδική διαδρομή «στις ομορφιές της γειτονιάς μας», τη διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του Λεκανοπεδίου, την οποία

διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του «Βριλησσού».

«Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει με την παρουσία μας χάρη στις αναλυτικές ενημερώσεις από τους ειδικούς ξεναγούς μας. Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που μας περιβάλλει αρχικά δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που, σε συνδυασμό με την εποχή, κάνουν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις» προσθέτουν.

Ο τελικός προορισμός είναι στο πάρκο της Ρεματιάς, όπου η μέρα θα κλείσει με μουσική και χορό.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9:30 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο).

Για να φτάσουμε στη σπηλιά θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο αναστροφής του Λεωφορείου (διασταύρωση για την Μονή Παντελεήμονος).

Διαβάστε για περισσότερες λεπτομέρειες:

The post 6η πεζοπορική διάσχιση Ρεματιάς, από τη σπηλιά Νταβέλη στα Βριλήσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα