12.000 φωτογραφίες για τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η ΔΗΚΕΦΙΨ προσέφεραν μια μοναδική βραδιά με την παρουσίαση του πρώτου λευκώματος του Δήμου, που αναδεικνύει την ιστορία και τη μοναδικότητα του Προαστίου, στον όμορφο κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Το φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο αποτελείται από 12.000 φωτογραφίες, προλόγισαν δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Έλση Δημουλά, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου κΚαι η Μαρίνα Ελευθερουδάκη, από τις Εκδόσεις «Μίλητος». 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος

Λένα Αρώνη. 

Κατά την ομιλία του ο οικοδεσπότης της βραδιάς, δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, τόνισε:

«Θελήσαμε μέσα από αυτό το λεύκωμα και τo εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό να αναδείξουμε την ενιαία ταυτότητα του Δήμου με ιστορικές αναφορές: πριν 500 χρόνια στον Δήμο μας έδρασε ως μεγίστη φιλάνθρωπος μια εμβληματική μορφή, η Αγία Φιλοθέη, με έργο σε ολη την περιοχή Ψυχικού, Νέου Ψυχικού και Φιλοθέης. Οι 3 Κοινότητες αποτελούσαν μια ενιαία περιοχή και συνδεόταν μεταξύ τους από τη γέννησή τους. Και εμείς με τη σειρά μας, ως δημοτική αρχή, αντιμετωπίσαμε εξαρχής τον Δήμο ως ενιαίο όπου όλες οι περιοχές αντιμετωπίζονται ισάξια και ισόρροπα. Το λεύκωμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου μας». 

Στην εκδήλωση παρέστησαν η προέδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ Παυλίνα Πανταζή, οι αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών συμβουλίων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Γ. Ζογγολόπουλου» Νίκος Θεοδωρίδης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πλήθος κόσμου. 

Στο τέλος της εκδήλωσης -η οποία που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Νικόλ Δημητρακοπούλου– το λεύκωμα μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

The post 12.000 φωτογραφίες για τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
12 000, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού,12 000, dimo filotheis – psychikou