Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας την παραμονή της μνήμης του

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας την παραμονή της μνήμης του. Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος: Με πολλή συγκίνηση και ανείπωτη χαρά, η αγάπη του Θεού μας αξιώνει, εφέτος, πριν την Εσπερινή Ακολουθία, να υποδεχθούμε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, την παραμονή της μνήμης του Αγίου (Κυριακή 26 Μαΐου

2024, ώρα 7μ.μ.), το δεξιό άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, λείπει, μέχρι σήμερα, από το επίσης άφθαρτο και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο και έχει αντικατασταθεί από επίχρυσο ομοίωμα δεξιάς χειρός, ενώ τμήμα του ιδίου δεξιού βραχίονος έχει δωριθεί στην αγιορείτικη Ι. Μονή Αγ. Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το ιερό λείψανο ευρισκόταν ακόμη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα Μικρασιατικά χώματα.

Το άρθρο Υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας την παραμονή της μνήμης του εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα