Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συνεχάρη για την εκλογή του, με επιστολή του, ο Μητροπολίτης Σύρου

«Ευχαριστούμε πολύ, Σεβασμιώτατε, για την παραχώρηση τού λόγου, για την ευλογία της επικοινωνίας με τον πιστό λαό σας αυτήν την ιερή λειτουργική ώρα. Παρά το ότι γνωρίζομε πως ο πρώτος και ο μόνος λόγος ανήκει στον Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας, κάναμε υπακοή και δεχθήκαμε να ομιλήσομε σήμερα εδώ μόνο για τον λόγο πως η παρουσία μας έχει να κάμει με ένα Άγιο δικό μας και δικό σας. Ένα Άγιο πού ένωσε τα νησιά και τις καρδιές μας, ένα Άγιο πού μας κατέστησε συγγενείς, τον Άγιο Μανουήλ τον εκ Σφακίων, πού γιά ένα τέταρτο αιώνος έζησε εδώ στην Μύκονο,

δημιούργησε οικογένεια και έδωσε, όταν απαιτήθηκε, την ομολογία της πίστεως του στον Χριστό, μη φοβούμενος τον θάνατο. Γνώριζε άλλωστε πολύ καλά πως ο Κύριος μας είχε πεί σε όσους θα τον ακολουθούσαν να μη φοβούνται εκείνους πού σκοτώνουν το σώμα, αλλά όσα φονεύουν την ψυχή.”Λέγω δε υμίν τοίς φίλοις μου˙ μη φοβηθήτε από των αποκτεννόντων το σώμα, και μετά ταύτα μη εχόντων περισσότερόν τι ποιήσαι.” (Λουκ, ιβ’, 4).

Το άρθρο Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συνεχάρη για την εκλογή του, με επιστολή του, ο Μητροπολίτης Σύρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα