«Το έργο της θείας οικο­νομίας μπόλιασε το δέντρο του ανθρωπίνου πολιτισμού»

Η αγία μας Εκκλησία διακονούσα το σωτήριο έργο της θείας οικο­νομίας μπόλιασε το δέντρο του ανθρωπίνου πολιτισμού με τους ζωηφό­ρους χυμούς της Ευαγγελικής αλήθειας, που αγιάζει και φωτίζει τον άν­θρωπο και την ιστορία του. Η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, η λογοτεχνία, η ποίηση, η μουσική, ο γραπτός και προφορικός λόγος βρήκαν την τέλεια έκφρασή τους στο έργον της Εκκλη­σίας, όπου δια του λόγου και της εμπειρίας πα­ραδόθηκε το μυστήριο της Θεολογίας «τρανώς», κατά την υμνογραφική δι­ατύπωση της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου,

με όλη δηλαδή τη δύναμη της α­λήθειας που πε­ριέχει το γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, δια της οποί­ας ο Χριστός γνω­ρίζεται στην κτίση ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Στη βάση αυτής της πρόσληψης οικοδομή­θηκε ο νέος πολι­τισμός του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας μας, «εις οικονομίαν του πληρώ­ματος των καιρών», με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά ζωής και δημιουργί­ας.

Το άρθρο «Το έργο της θείας οικο­νομίας μπόλιασε το δέντρο του ανθρωπίνου πολιτισμού» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα