Π. Ανδρέας Κονάνος: Μείνε μέσα στην Εκκλησία και την αλήθεια του Χριστού

Μου έκανε εντύπωση μια λεπτομέρεια στον βίο του Aγίου Συμεών του Στυλίτη. Ελεγαν σε κάποιους παλαιότερους Πατέρες για τον Aγιο Συμεών: «Μεγάλος Aγιος αυτός. Είναι πάνω στον στύλο και κάνει θαύματα και ελκύει κόσμο κοντά του, κάνει μεγάλο καλό». Και απαντούν οι Πατέρες αυτοί: «Να πάτε να του πείτε να κατέβει απ’ τον στύλο του. Ετσι θα καταλάβουμε αν είναι πνευματικός άνθρωπος. Και να μας πείτε την αντίδρασή του». Και πήγαν, και του το ’παν. Του λένε: «Πάτερ Συμεών, οι Πατέρες λένε να κατέβεις κάτω». Και απαντά ο Αγιος Συμεών: «Θα κατέβω. Κατεβαίνω». Και μετά του είπαν: «Κάτσε πάνω. Είπαν να το

κάνουμε για να σε δοκιμάσουμε». Ηθελαν να δουν αν αυτό που πιστεύει για σωστό, για αληθινό τον έχει κάνει φανατικό και πεισματικό. Κι όταν είδαν ότι είναι άνετος να αλλάξει θέση και τρόπο διαγωγής, τον άφησαν να συνεχίσει, μια κι ό,τι έκανε αποδείχτηκε ότι γινόταν με αληθινή ταπείνωση και πνεύμα Χριστού.

Το άρθρο Π. Ανδρέας Κονάνος: Μείνε μέσα στην Εκκλησία και την αλήθεια του Χριστού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα