Όσιος Παύλος – 15 Ιανουαρίου: Έλαμπε η ψυχή του περισσότερο από το χιόνι

ΟΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ο Όσιος Παύλος ο Θηβαίος τιμάται αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 από την Εκκλησία μας. Ο Όσιος Παύλος ο Θηβαίος έζησε κατά την εποχή του Δεκίου και Ουαλλεντιανού των βασιλέων το έτος 255, καταγόμενος από την Θηβαΐδα της Αιγύπτου. Όταν είδε τον μεγάλο διωγμό, που εξαπέλυσε ο Δέκιος, φοβήθηκε τα βάσανα και σκεπτόταν να φύγει σε μέρος κρυφό. Ο Όσιος ήταν δέκα πέντε χρονών όταν έμεινε ορφανός, είχε δε μόνον μία αδελφή παντρεμένη, της οποίας ο άνδρας πήγε και τον πρόδωσε στους τυράννους ως χριστιανό, με σκοπό

να κληρονομήσει το μερίδιο της πατρικής κληρονομιάς του Οσίου. Ένεκα αυτού του γεγονότος, αφού έκανε την ανάγκη αρετή απομακρύνθηκε στην έρημο και στα βουνά. Όσο όμως περνούσε ο καιρός τόσο μίκραινε ο φόβος των βασάνων στην καρδιά του Οσίου και μάλλον γινόταν φόβος Θεού και επιθυμία Του να αρέσει στον Θεό. Γι’ αυτό πήγε σε αυτήν την βαθειά έρημο. Και όταν πλησίασε ένα σπήλαιο, και είδε ότι ήταν τόπος κατάλληλος για ησυχία και ωραιότατος, με πηγή και φοίνικα, απεφάσισε να μείνει εκεί, σκεπτόμενος ότι γι’ αυτό τον οδήγησε ο Κύριος εκεί για ψυχική ωφέλεια.

Το άρθρο Όσιος Παύλος – 15 Ιανουαρίου: Έλαμπε η ψυχή του περισσότερο από το χιόνι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα