Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Πασχαλινή δεξίωση στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας

Δεξίωση με αφορμή την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2019 στο Μεγάλο Αρχοντικό του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα. Συμμετείχαν θρησκευτικοί παράγοντες, αρχηγοί των ξένων διπλωματικών αποστολών, Ρώσοι και ξένοι διπλωμάτες. Επίσης παρέστη και ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος, τον οποίο υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σ. Λαβρόφ. Από τη Ρωσική Εκκλησία ακόμη συμμετείχαν: ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,

Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μητροπολίτης Ίστρας Αρσένιος, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος, ο Επίσκοπος Κλιν Στέφανος, ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκ Διονύσιος, ο Επίσκοπος Ζελενογκράντ Σάββας κα. Στην επίσημη δεξίωση παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας: ο Μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Ντισπυράκης (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο Επίσκοπος Μοράβιτς Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος Δημητρόφ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σεμιατόφσκι (Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας), ο Πρωθιερέας Δανιήλ Αντρεγιούκ (Ορθόδοξος Εκκλησία στην Αμερική) καθώς και ο κληρικός του Πατριαρχείου Γεωργίας Πρωθιερέας Καχαμπέρ Γκογκοτισβίλι.
Προσφωνώντας τους παρισταμένους στην ετήσια πασχαλινή συνάντηση ο κ. Σ. ΛΑβρόφ σημείωσε ειδικότερα: «Η κυρίως χριστιανική εορτή της Λαμπροφόρου του Χριστού Αναστάσεως συμβολίζει πίστη στην επικράτηση του καλού και του ελέους, πληρώντας τις ψυχές μας χαρά και υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα της αλληλοβοήθειας, αγάπης προς τον πλησίον, την ανάγκη δικαιοσύνης και ταυτόχρονα αντιμετωπίσεως του κακού σε όλες τις εκδηλώσεις του».

Το άρθρο Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Πασχαλινή δεξίωση στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα