ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: «Τη Β’ Κυριακή Νηστειών διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης ιερούργησε την Κυριακή Β´ των Νηστειών,12 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, τόνισε ότι «η σημερινή Κυριακή αποτελεί τη συνέχεια της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία διαφύλαξε την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου ως εικόνας του Θεού, ενώ τη Β´ Κυριακή των Νηστειών, διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου. Η επίτευξη της θέωσης αποτελεί τον ύψιστο προορισμό του ανθρώπου. Κατακλείοντας , ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή προετοιμάζει τον άνθρωπο για ένα κοπιαστικό αλλά όμορφο ταξίδι προορισμός του οποίου είναι η συνάντηση με τον Αναστάντα Χριστό».

Το άρθρο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: «Τη Β’ Κυριακή Νηστειών διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords