ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: «Τη Β’ Κυριακή Νηστειών διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης ιερούργησε την Κυριακή Β´ των Νηστειών,12 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, τόνισε ότι «η σημερινή Κυριακή αποτελεί τη συνέχεια της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία διαφύλαξε την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου ως εικόνας του Θεού, ενώ τη Β´ Κυριακή των Νηστειών, διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου. Η επίτευξη

της θέωσης αποτελεί τον ύψιστο προορισμό του ανθρώπου. Κατακλείοντας , ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή προετοιμάζει τον άνθρωπο για ένα κοπιαστικό αλλά όμορφο ταξίδι προορισμός του οποίου είναι η συνάντηση με τον Αναστάντα Χριστό».

Το άρθρο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ: «Τη Β’ Κυριακή Νηστειών διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, Τη Β’ Κυριακή Νηστειών, Αγίου Γρηγορίου, Παλαμά,neapoleos, ti v’ kyriaki nisteion, agiou grigoriou, palama