Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και της Συνόδου προς τους Επισκόπους, τον ιερό κλήρο, τους μονάζοντας και τους λαϊκούς με αφορμή την 1030η επέτειο από της βαπτίσεως των Ρως

Ευλογημένος είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, Ο Οποίος αγάπησε τον νέον λαόν, τη Ρωσσική γη Και φώτισε αυτή με το ιερό βάπτισμα. (από το Αρχικό Χρονικό). Πεφιλημένοι ἐν Κυρίῳ Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, τίμιον πρεσβυτέριον και διακονία, θεοφιλείς μοναχοί και μοναχές, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Τώρα όλο το Πλήρωμα της καθ’ημάς Εκκλησίας τιμά τον άγιο ισαπόστολο Μεγάλο Πρίγκιπα Βλαδίμηρο και με ευγνωμοσύνη ενθυμάται ότι πριν από τα 1030 χρόνια με προσπάθειες αυτού του εκλεκτού από το Θεό και πνευματικά ισχυρού ανδρός πραγματοποιήθηκε ένα γεγονός-καμπή στην ιστορία των Σλαβικών λαών. Με την πανάγαθη ενέργεια του Αγίου Πνεύματος ο πρίγκιπας εγκατέλειψε την ειδωλολατρική πλάνη και πίστευσε στον Μονογενή Υιό του Θεού Ιησού Χριστό και ομού μετά των συνεργατών του δέχθηκε το Άγιο Βάπτισμα, μεταλαμπαδεύοντας στους Ρως το σωτήριο φως του Ευαγγελίου.

Το άρθρο Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και της Συνόδου προς τους Επισκόπους, τον ιερό κλήρο, τους μονάζοντας και τους λαϊκούς με αφορμή την 1030η επέτειο από της βαπτίσεως των Ρως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα