Μεσογαίας: Ελπίζουμε ο Πατριάρχης να ανοίξει τόσο την αγκαλιά, ώστε να χωρέσει και τους Ρώσους

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει: Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιάς πολύ επικίνδυνης και κατά τα φαινόμενα αδικαιολόγητης κρίσης που ξέσπασε στους κόλπους της Εκκλησίας μας. Αφορμή η επικείμενη εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας η μάλλον η δημιουργία αυτοκεφάλου Εκκλησίας στην Ουκρανία. Φαίνεται πως οι διορθόδοξες σχέσεις αποτελούν μείζων πρόβλημα στις μέρες μας και ενώ επιδιώκεται η ενότητα με τους ετεροδόξους, οι Ορθοδόξοι ομολογούν μεν την μεταξύ τους αγάπη, αλλά την αποδομούν στη ζωή τους• διακηρύσσουν τον σύνδεσμο της μεταξύ τους κοινωνίας, αλλά επιβεβαιώνουν

το αντίθετο. Και ο πιστός λαός αντικρύζει τις κορυφές του να διαπληκτίζονται με νομικίστικες επιχειρηματολογίες και αντί να ενώνουν τους πιστούς να δημιουργούν στρατόπεδα οπαδών και ομάδες αντιμαχoμένων υποστηρικτών. Τι κρίμα! Σε όλη αυτή τη διαμάχη υπάρχει μία πρόφαση και μία αιτία. Πρόφαση είναι η ανάγκη για αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Και αιτία το δικαίωμα της εκχώρησής της. Σε ποιόν ανήκει, ποιος το έχει.

Το άρθρο Μεσογαίας: Ελπίζουμε ο Πατριάρχης να ανοίξει τόσο την αγκαλιά, ώστε να χωρέσει και τους Ρώσους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα