Η Μοσχοβίτικη Εκκλησία ομολογεί έργω και λόγω ότι δεν ανήκει στη μια Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης - Δεν είναι μόνο η προτεσταντική εκκλησιολογία που απεριφράστως διατύπωσε ο Μοσχοβίτης Πατριάρχης Κύριλλος ενώπιον του Λουθηρανού Αρχιεπισκόπου της Φινλανδίας, για την οποία ήδη γράψαμε παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο(https://romalewfronimati.blogspot.com/2019/03/the-protestant-patriarch-of-moscow-video.html). Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, αιώνες μάλλον, οι Μοσχοβίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να μας διαβεβαιώσουν περί της αληθούς φύσεως της Εκκλησίας τους, η οποία λειτουργεί και πολιτεύεται

με τρόπους ξένους προς την Ορθοδοξία, προς τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Γι’ αυτό και αντιδρούν στον καθοριζόμενο από τους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας συντονιστικό ρόλο της Πρωτόθρονης και Πρωτεύθυνης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διότι έχουν de facto αποξενωθεί από το Σώμα της Εκκλησίας, γεγονός που τους έχει καταστήσει μόνιμους «υιούς απειθείας», κατά το λόγο της Αγίας Γραφής.

Το άρθρο Η Μοσχοβίτικη Εκκλησία ομολογεί έργω και λόγω ότι δεν ανήκει στη μια Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα