Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

Την Κυριακή που η Εκκλησία μας την ονομάζει ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ και προετοιμάζεται ο Λαός του Θεού για να υποδεχθή την ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αφού από την επομένη από αυτήν εβδομάδα- τη λεγομένη ΤΗΣ ΤΥΡΟΦΑΓΟΥ- δεν καταλύεται κρέας πλέον και ουσιαστικά εκκινεί η προετοιμασία της νηστείας των τεσσαράκοντα ημερών προ του Αγίου Πάσχα, ώστε οι πιστοί να μετάσχουμε συνειδητά στο μέγα γεγονός του Σταυρού και της Αναστάσεως

του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, ώστε, αφ’ ενός μεν μαζί με το ποίμνιό του να εορτάση τη σημαντική αυτή για την Ορθοδοξία μας αγία ημέρα, αφ’ ετέρου δε να συμμετάσχη και στο Ιερό Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου Μαρίας (Μαρίκας) Ζωγράφου, συζύγου του τέως Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Παντελή Ζωγράφου και μητέρας των εκλεκτών Αρναιωτών Αικατερίνης και Κωνσταντίνου. Τον πλαισίωσαν οι Εφημέριοι του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς και Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης, ενώ στην Ακολουθία του Ιερού Μνημοσύνου μετείχε και ο Εφημέριος Αγίων Αναργύρων Αρναίας Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Χάϊτας.

Το άρθρο Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα