Εορτή Πέτρου και Παύλου: Η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Κορίνθου προς τον Αρχιεπίσκοπο

Η εφετινή πανήγυρις του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος, εδώ εις την πόλι της Κορίνθου, Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριέ μοι, κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατοι άγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι άγιοι Αδελφοί, Εντιμότατοι Άρχοντες, κύριοι Εκπρόσωποι Στρατιωτικών, Αστυνομικών κ.λ.π. Αρχών του Τόπου μας, Τίμιον Πρεσβυτέριον, Χριστού Διακονία, Οσιώτατοι και Οσιώταται Μοναχοί και Μοναχαί, Χριστεπώνυμε

Λαέ του Θεού, συμπίπτει με την συμπλήρωσι εξήκοντα (60) χρόνων από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου προκατόχου μου Μητροπολίτου Κορινθίας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ του Α’, εις τον οποίον και αφιερώσαμε το Εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεώς μας κατά το τρέχον έτος. Πρόκειται περί μιας ξεχωριστής Εκκλησιαστικής προσωπικότητος, περί ενός πνευματικού ηγέτου, ο οποίος με την αγλαόκαρπο ποιμαντορία του, την εναργή γνώσι και βίωσι της Θεόθεν αποστολής του, την πολυσχιδή δράσι του «ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ηγαπήθη» (Σοφ. Σολ. δ’, 10).

Το άρθρο Εορτή Πέτρου και Παύλου: Η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Κορίνθου προς τον Αρχιεπίσκοπο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα