«Εκκλησία του παντοδυνάμου Θεού» : Νέα κακόδοξη ακραία προτεσταντική αίρεση

Ο κατακερματισμός του αιρετικού Προτεσταντισμού προχωράει ακάθεκτος, δημιουργώντας διαρκώς νέες αιρετικές και κακόδοξες «ομολογίες», οι οποίες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την μοναδική και σώζουσα αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ιδιαίτερα στους ταραγμένους καιρούς των εσχάτων χρόνων που ζούμε, στην εποχή της γενικής αποστασίας και της απόλυτης πνευματικής συγχύσεως, εμφανίζονται διαρκώς νέα θρησκευτικά μορφώματα με όλο και πιο κακόδοξο και βλάσφημο χαρακτήρα, με στόχο να παραπλανήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο

κόσμο, «ει δυνατόν και τους εκλεκτούς», (Ματθ.24,24), να τους απομακρύνουν από τη σωστική αγκαλιά της Εκκλησίας μας και να τους οδηγήσουν στην απώλεια. Η καλπάζουσα αύξηση της ποικίλης πλάνης και αποστασίας μας θυμίζει τους προφητικούς λόγους του Κυρίου μας ολίγον προ του πάθους του, που αναφέρονται στους εσχάτους χρόνους, που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας Του: «πολλοί γαρ ελεύσονται επί τω ονόματί μου λέγοντες, εγώ ειμί ο Χριστός, και πολλούς πλανήσουσι….και πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται και πλανήσουσι πολλούς», (Ματθ.24,5,11). Ένα από τα χαρακτηριστικότερα γνωρίσματα των εσχάτων χρόνων θα είναι, ως γνωστόν, η εμφάνιση πολλών ψευδοδιδασκάλων οι οποίοι θα λαλούν «διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών» (Πραξ.20, 29-30).

Το άρθρο «Εκκλησία του παντοδυνάμου Θεού» : Νέα κακόδοξη ακραία προτεσταντική αίρεση εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα