Χρύσα Σπηλιώτη: Συγκινητικά λόγια από ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού

ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ: Γράφει ο Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Τσατσούλης, από imerodromos.gr - αναπάντεχος φρικτός θάνατος μεταξύ τόσων άλλων αδικοχαμένων -και που πιστοποιείται μια εβδομάδα σχεδόν μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι- της ηθοποιού και συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό θέατρο. Σημαντική θεατρική συγγραφέας της νεότερης γενιάς, το έργο της «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» την καθιέρωσε άμεσα ενώ η υποκριτική

της πορεία απογειώνεται εκ νέου -μετά από αποχή αρκετών χρόνων- με την ερμηνεία του μονολόγου που έγραψε η ίδια τη φετινή σαιζόν και παίχτηκε, μετά τη μεγάλη αποδοχή από το κοινό, για όλη τη χρονιά. Κατά γενική ομολογία, μια παράσταση κόσμημα. Η Χρύσα Σπηλιώτη όμως δεν ήταν μόνο λαμπερή ηθοποιός, εξαίρετη συγγραφέας, πανέμορφη γυναίκα αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος με βαθιά παιδεία, καλλιέργεια, σπάνια ευγένεια και ευαισθησία.

Το άρθρο Χρύσα Σπηλιώτη: Συγκινητικά λόγια από ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα