Αλβανίας Αναστάσιος: ”Οι πιστοί να συγκροτήσουν έναν τύπο κατ’ οίκον εκκλησίας γι’ αυτή την περίοδο”

«Ας μεταλαμπαδεύσουμε από καρδιά σε καρδιά το φως της ελπίδας»-Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος με την ηλεκτρονική συνέντευξη διατυπώνει την άποψή του, σχετικά με τον τρόπο αντιμετωπίσεως της πανδημίας του COVID-19. από τις εκκλησίες στην Αλβανία καθώς και παγκοσμίως «Καθώς προσευχόμαστε για τους ερευνητές που προσπαθούν να βρουν τη θεραπευτική αγωγή, οι εκκλησίες μπορούν επίσης να υπογραμμίσουν

το καθήκον μας να παραμείνουμε στο σπίτι μας, ενώ, ταυτόχρονα, να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τον φόβο και το άγχος. Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους ασθενείς, άμεσα ή έμμεσα, καθώς προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο φως της ελπίδας. Φέτος δεν θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε το αναστάσιμο Φως από λαμπάδα σε λαμπάδα —όπως είναι το έθιμο των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ας μεταλαμπαδεύσουμε, όμως, από καρδιά σε καρδιά το φως της ελπίδας και της ἐν Χριστῷ Αναστάντι αφοβίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Το άρθρο Αλβανίας Αναστάσιος: ”Οι πιστοί να συγκροτήσουν έναν τύπο κατ’ οίκον εκκλησίας γι’ αυτή την περίοδο” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα